Парламентът е платил разходи за самолетни билети и хотелско настаняване

...
Парламентът е платил разходи за самолетни билети и хотелско настаняване
Коментари Харесай

Вие сте народни люде, народна пара няма да изядете, я...

Парламентът е платил разноски за самолетни билети и хотелско настаняване на седем народни представители за мероприятие в Молдова. Шестима от тях обаче не отишли на командировката. Това разгласи депутатката Боряна Георгиева в декларация от името на парламентарната група на „ Воля”.

„ В началото на октомври в Молдова се състоя срещата на българските медии, проведена от Българска телеграфна агенция. Седем народни представители бяха декларирали предпочитание да вземат участие в тази среща. Във връзка с пътуването до Молдова Народното събрание е похарчил 10 165 лева Толкова са коствали техните самолетни билети и хотелски стаи. В последна сметка се оказа, че на този конгрес като посетител от Народното събрание присъствах единствено аз. Причината не е ясна”, показа Георгиева от трибуната в пленарната зала.

Тя добави, че от разноските са възобновени единствено 1837 лева, само че остават още близо 7000 лева

Георгиева се обърна към Димитър Главчев: „ Г-н ръководител, предлагам на вятъра изразходваната сума да бъда възобновена от сътрудниците, които обявиха присъединяване и след това се отхвърлиха. Така ще дадем явен знак, че като национални избраници ни е грижа за всеки лев, който Народното събрание харчи и че можем да носим отговорност за разноските, които тази институция прави поради нас. Силно имам вяра в максимата, че както се отнасяш към стотинката, по този начин се отнасяш и към милиона. Нека покажем, че сме рационални и виновни хора и не харчим безконтролно парите на данъкоплатците”.

Младият народен представител Георгиева приключи декларацията си с откъс от романа „ Железния светилник” на Димитър Талев – „...хората ви познават, вие сте национални люде, национална пара няма да изядете, я...”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР