Парламентарни маневри и опит за въздаване на някакво ретроспективно възмездие

...
Парламентарни маневри и опит за въздаване на някакво ретроспективно възмездие
Коментари Харесай

Политолог: Вулгарността на Валери Жаблянов беше наказана

Парламентарни маневри и опит за въздаване на някакво ретроспективно отмъщение разгадавам аз във всички тези придвижвания. Това сподели пред Novini.bg политологът Любомир Стефанов във връзка днешното премахване на зам.-председателя на Народното събрание Валери Жаблянов.

Не знам в действителност дали ПГ на ГЕРБ и парламентарните групи на останалите политически сили, стоящи зад кабинета, имат поради някакво индиректно наказване на Българска социалистическа партия поради оставката на Димитър Главчев Димитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик.... към профила, защото това беше вярно и рационално от страна на предходния ръководител на Народното събрание, който си понесе напълно почтено следствията от това, че направи някакво неприемливо нарушаване на разпоредбите на парламентарната народна власт. Докато в сегашното нещо има доста стеснителен честен отенък и той се състои в това, че 70 години по-късно Българска социалистическа партия не престават да живеят в някакво шизофренно състояние – хем желаят да бъдат наричани партия с над стогодишна история, хем не желаеха опрощение от българския народ за закононарушенията на човеконенавистния комунистически режим. Затова си носят следствията и едно от тях е изявлението и декларацията на някогашния зам.-председател на Народното събрание Валери Жаблянов, които бяха безусловно недомислени и провокативни. Българската страна е осъдила комунистическия режим със закон, неговите закононарушения също са сложени отвън закона и реанимирането с ретроспективна отминалост на първото му най-голямо закононарушение безусловно справедливо докара до наказването на тази политическа циничност, съобщи Стефанов.

Валери Жаблянов нямаше достолепието да каже, че е сбъркал и да поеме политическата отговорност. В отстраняването му виждам политическо обръщение, което ме радва, защото в последна сметка законите, които този парламент гласоподава, би трябвало да се съблюдават и в случай че Народното събрание не ги съблюдава, кой да ги съблюдава, сподели още пред Novini.bg Любомир Стефанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР