Парламентарната здравна комисия ще изслуша временно изпълняващия длъжността управител на

...
Парламентарната здравна комисия ще изслуша временно изпълняващия длъжността управител на
Коментари Харесай

Здравната комисия ще пита управителя на НЗОК за текущото изпълнение на бюджета

Парламентарната здравна комисия ще изслуша краткотрайно изпълняващия длъжността шеф на НЗОК доктор Йорданка Пенкова за осъществяването на бюджета на Касата за тази година. Това стана ясно по време на днешното съвещание на комисията.

Председателстващият комисията доцент Васил Пандов от „ Продължаваме промяната - Демократична България “ изясни, че информацията за настоящото финансово положение на Здравната каса има директна връзка с приемането на бюджета на НЗОК за идната година.

Депутатът от ГЕРБ доцент Лъчезар Иванов предложи да бъде включен в дневния ред Законопроектът за изменение на Закона за медикаментите в хуманната медицина на първо четене, само че предлагането му беше отхвърлено.

„ Законопроектите към този момент не се включват в дневния ред на здравната комисия, с цел да се организира публично разискване, както е по устав. Проблемът е, че сега няма определено управление на комисията, надлежно не можем да изпращаме законопроектите за мнения и да стартираме процедурата “, сподели доцент Пандов. 

На идващото си съвещание депутатите ще проведат и отпадналия заради задължения на доктор Асен Меджидиев блиц-контрол на министъра.

На съвещанието си през днешния ден народните представители въпреки всичко одобриха на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за чистотата на атмосферния въздух, импортиран от Министерски съвет, в който обаче Здравната комисия не е водеща.

По-късно стана ясно, че управленията на парламентарните групи са се разбрали и ръководители на комисиите ще има. По информация на „ Дневник “ се чака на следващия ден те да бъдат гласувани.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР