Лъчезар Борисов, бивш министър на икономикатаФейсбук България заема 28-мо място

...
Лъчезар Борисов, бивш министър на икономикатаФейсбук България заема 28-мо място
Коментари Харесай

Лъчезар Борисов показа кошмарни последици от "Промяната": България вече е 28-ма в света по най-висока инфлация

Лъчезар Борисов, някогашен министър на стопанската система
Facebook

България заема 28-мо място в международен мащаб по най-висока инфлация! Попадаме измежду 15-те % най-бързо обедняващи страни от инфлацията.
Това сочи базата данни и интерактивната карта на TRADING ECONOMICS. България е на 28-мо място от следени 185 страни. Инфлацията е световен проблем, само че за жалост ръководството на процесите в страната ни я сложиха в 15-те % от страни в света, които се показват най-зле. Всичко това сочи, че казусът е освен привнесен, при изискване че 157 страни в света имат по-ниска инфлация от тази в страната ни. Проблемът явно е и вътрешен и по тази причина споделих, че е належащо незабавно да си употребява " спешната спирачка " за този вид ръководство. Вече ще са нужни и избавителни парашути с цел да избегнем свободното рухване. През изтеклата седмица постигнахме връх за интервала след хиперинфлацията от 1996-1997 година, като Национален статистически институт регистрира 15.6% годишна инфлация при база май 2021 година Това са и данните, които употребява TRADING ECONOMICS. В базата данни е включена последната налична информация за годишната инфлация от последните два месеца. По-конкретно базата данни сочи:
• България е на 4-то място в Европейски Съюз по-най висока инфлация.
• Държавите с по-висока инфлация от България в цяла Европа са, Чехия, Латвия, Беларус, Русия, Украйна, Литва, Естония, Молдова и Турция.
• В Северна и Южна Америка по-висока инфлация от тази в България има единствено Куба, Хаити, Аржентина, Суринам и Венецуела.
• От цяла Азия единствено четири страни имат по-висока инфлация от България. Това са Шри Ланка, Иран, Сиря и Ливан.
• Само девет страни от Африка имат по-висока инфлация от България. Това са Нигерия, Бурунди, Малави, Сиера Леоне, Ангола, Гана, Етиопия, Зимбабве и Судан.
За интересуващите се от световната инфлация ползвам и към базата данни и интерактивната карта.

На фона на извънредно слабото показване в интернационален проект и изпуснатата инфлация за последният месец цените на горивата в България не престават да порастват ускорено.
• Масовият бензин А95 е поскъпнал с 24 стотинки за последния месец.
• Обикновеният дизел е поскъпнал с 20 стотинки за последният месец, като скокът единствено за последната седмица е 10 стотинки.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР