Парламентарната комисия за ЧЕЗ иска пълна информация от прокуратурата за

...
Парламентарната комисия за ЧЕЗ иска пълна информация от прокуратурата за
Коментари Харесай

Комисията за ЧЕЗ поиска от прокуратурата: Пълна справка за фирмите на Върбакови и за разследвания за убийство…

Парламентарната комисия за ЧЕЗ желае цялостна информация от прокуратурата за всички 25 компании в който вземат участие Гинка Върбакова и брачният партньор ѝ, както и информация за следствия за ликвидиране Никола Молчан, за който стана ясно, че е взел участие като преводач на диалозите в Прага сред „ Инерком” и ЧЕЗ.

За да се уточнят детайлите на финансирането на договорката сред „ Инерком” и ЧЕЗ, краткотрайната парламентарна комисия е изисквала информация от всички български банки, за които изтече информация – след това опровергана, че ще финансират договорката, осведоми БТВ.

Според ръководителя на комисията Жельо Бойчев, в случай че банките не върнат отговори, които съдържат информация всъщност, ще се търси подпомагане от банковия контрол на Българска народна банка.

Жельо Бойчев изясни, че с изключение на цялостна инспекция на „ Инерком”, комисията желае да знае елементи и за втория евентуален претендент – индийската компания „ Индиън пауър”, която би била идващият любимец, в случай че договорката с „ Инерком” пропадне.

Очакванията са парламентарната комисия да изиска удължение на периода си на деяние с още един месец.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР