Парламентарната комисия за борба със сивия сектор и контрабандата разгледа

...
Парламентарната комисия за борба със сивия сектор и контрабандата разгледа
Коментари Харесай

Емил Димитров-Ревизоро иска да затегне контрола в бранш, от който зависим всички! Какво предлага депутатът от ГЕРБ?

Парламентарната комисия за битка със сивия бранш и контрабандата прегледа предлагания от патриота Емил Димитров-Ревизоро Закон за запасите от петрол и нефтопродукти.

Въвежда се регистрационен режим за лицата, които реализират стопански действия, свързани с петрол и нефтени артикули ,  по избрани общи и специфични условия за регистрация.

Специалните условия към тези лица са свързани с съществуването на избран от закона размер на импортирания открит капитал или притежаваните активи, учебен ценз на законовите представители на сдружението, наличие на обект, от който ще се прави икономическата активност, трайно прикован към неподвижен парцел, отговарящ на условията за устройство на територията.

Специално звено към министъра на стопанската система ще контролира икономическите действия. Предвижда се в МИ да има указател на лицата, които имат стопански действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис. Чрез познавач звеното към икономическото ведомство министърът ще издава позволения за регистрация или стимулиран отвод, ще издава решения за изтриване на регистрация, надлежно преустановяване на издаденото уверение.

Освен това ще разгласява на интернет страницата на МИ информация за нужните документи за регистрация. Също по този начин ще провежда съхраняването на документите по отношение на подадени заявки за регистрация и на регистрирани лица за срок не по-кратък от 50 години от датата на издаване на удостоверението за регистрация. Контролът ще се реализира от редица институции като Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите, Агенция Митници и други

Касае за един милиард лв., разясни резултата от предложенията Ревизоро. Твърде доста лица биха били наранени от предложенията. От думите му стана ясно, че към момента планът се разисква от институциите.

На идващото съвещание на комисията се чакат и представителите на сектора да се произнесат. Законопроектът ще сътвори ясни правила, съобщи Людмила Петкова от МФ. Специализирано законодателство ще подкрепи способените органи за понижаване на каузи на сивата стопанска система, счита тя.

Въпреки това трябва да се прегледат европейските правила в сферата, с цел да е точно законодателството.

От Агенция Митници също поддържат профилиран закон за горивата. От там също имат свои хрумвания в сферата. НАП също желае регулация на бранша, а пропуските може да се изчистят сред двете четения.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР