Парламентарната комисия по здравеопазване обсъди новите правила, които ще влязат

...
Парламентарната комисия по здравеопазване обсъди новите правила, които ще влязат
Коментари Харесай

ОТ 1 АПРИЛ: Носенето на маски става пожелателно

Парламентарната комисия по опазване на здравето разиска новите правила, които ще влязат в действие след края на изключителната епидемиологична конюнктура на 31 март.

Депутати от " Продължаваме промяната " оферират министърът на опазването на здравето и районните здравни инспекции да имат право да постановат базови ограничаващи ограничения като носене на маски и съблюдаване на разстояние и без да има оповестена изключителна конюнктура.

Предложението е част от промени в Закона за здравето.

Преди началото на съвещанието ръководителят на здравната комисия в Народното събрание доцент Антон Тонев разгласи, че на 1 април носенето на маски ще бъде " пожелателно ".

Причината - измененията в Закона за здравето, които дават право на здравния министър да постанова ограничения след края на изключителната епидемиологична конюнктура, в случай че бъдат признати, ще влязат в действие най-вероятно първата седмица на април.

Според Петко Салчев, шеф на НЗОК, решението е на законодателната власт, само че в законопроекта са заложени действия, които не са планувани в бюджета на здравната каса.

Касата ще е задължена да вземем за пример при една зараза от грип, при избрани условия, да подписва контракти за спомагателни кревати.

Законопроектът беше признат на първо гласоподаване.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР