Парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред одобри на

...
Парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред одобри на
Коментари Харесай

Депутатите приеха на първо четене промените в Закона за българските лични документи

Парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и публичен ред утвърди на първо четене измененията в Закона за българските персонални документи. С плана се плануват ограничавания за използването на служебни паспорти. Другата седмица за разискване в комисия влизат предложенията за отпадане на безсрочните персонални карти.

С част от признатите в този момент текстове регионалните шефове към този момент няма да имат право на дипломатически паспорт, само че ще имат длъжностен. 

Служебни паспорти ще имат и деца до 25 години на чиновници без дипломатически сан на задгранична работа. Условието обаче е децата да не са сключили брак и да учат в страната на предопределение. 

За арестувани, задържани или наказани отпада задължението за събиране на биометрични данни, когато издаването се прави по молба на способените локални управляващи. 

Тези оферти ще бъдат обединени с направените преди няколко дни обособени промени. От ГЕРБ предложиха да отпаднат безсрочните персонални карти. ПП-ДБ предлага в Министерство на вътрешните работи да няма централна база данни на пръстовите отпечатъци, които жителите дават при издаване на персонални документи, предава. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР