Парламентарната комисия по електронно управление ще дискутира на заседанието си

...
Парламентарната комисия по електронно управление ще дискутира на заседанието си
Коментари Харесай

Парламентът обяви, че ще изслуша в четвъртък Мета и Телус за цензурата във Фейсбук - Медии

Парламентарната комисия по електронно ръководство ще дискутира на съвещанието си в четвъртък модерирането на обществените мрежи за България. 

Това излиза наяве от оповестения към този момент дневен ред на комисията. Там е записано, че са поканени представители на " Мета " - компанията притежател на " Facebook ", и на " Колпойнт Ню Юръп " - компанията притежател на " Телус ". Последната предлага външни услуги на огромни клиенти, в това число модерация на фейсбук наличие. 

Темата е точка втора в дневния ред на комисията и е озаглавена "  Изслушване на тематика „ Социалните мрежи в България – модериране на изявления и мнения, независимост на изложение в интернет пространството и недопускане на цензура и деформиране на публичните настройки “ с присъединяване на представители на Мета и на „ КОЛПОЙНТ НЮ ЮРЪП “ ЕАД, с едноличен притежател на капитала ТЕЛЪС Интернешънал (Ю.К.) ЛТД. ".

До момента няма удостоверение от представител на " Мета ", че ще участва на съвещанието, научи OFFNews от източници в Народното събрание. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР