Парламентарната комисия не може да замести Прокуратурата, но пък нейното

...
Парламентарната комисия не може да замести Прокуратурата, но пък нейното
Коментари Харесай

Лада Паунова: Парламентарната комисия не може да замести Прокуратурата, но разследване й може да освети фактите

Парламентарната комисия не може да замести Прокуратурата, само че пък нейното следствие може да освети обстоятелствата и да ги сервира на обществото. Това може да помогне на Народното събрание за бъдещо законодателство, съобщи заместникът на ръководителя на Върховен касационен съд Лада Паунова, която ще гледа делата против обвинител номер едно. 

" Не цялото прaвосъдие е забъркано в мрежи от въздействия ", изясни Паунова. 

Сигналите за осъществени закононарушения от основния прокурор или негов заместител досега са 65, разясни съдията. По отношение на механизма за следствие, Паунова твърди, че в закона има доста правила, които постановат пояснение. Според нея дали е ефикасен, или не, не може да се откри от неговите рeзултати.

По отношение на първия сигнал против Борислав Сарафов тя сподели, че не може да разяснява взаимоотношенията в Прокуратурата. " Всичко, което се отнася за закани против съдии, би трябвало да бъде разследвано от прокуратурата ", добави Лада Паунова.

Относно флашките от претърсванията около Пепи Еврото заместникът на ръководителя на Върховен касационен съд изясни, че по механизма за следствие се изпращат сигнали, а не преписки или флашки, оповестиха от NOVA.

" Не мога да ги погледна, те са пакетирани. Върнах ги, тъй като наблюдаващият прокурор ме сезира, че те са нужни за следствието ", сподели арбитър Паунова. И разясни, че по закон е задължена да ги върне и копие не може да се направи.  

По отношение на Червения корсар тя съобщи, че не разполага с информация, само че в компетентността на органите е да проверяват закани против съдии.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР