Парламентарната група на ВОЛЯ- Българските Родолюбци“ подкрепи на второ четене

...
Парламентарната група на ВОЛЯ- Българските Родолюбци“ подкрепи на второ четене
Коментари Харесай

ВОЛЯ: Без реклама на вредни храни и напитки

Парламентарната група на „ ВОЛЯ- Българските Родолюбци “ поддържа на второ четене поправките в Закона за радиото и малкия екран. Те плануват основаване на правила в Етичния кодекс за ограничението измежду децата на търговски известия, които съдържат прекомерно доста захар, мазнини, транскиселини, сол и така нататък „ Здравословният метод на живот на децата е един от акцентите в неповторимия документ на дамите от ВОЛЯ „ Пътна карта на детското благополучие “, който създаваме сега. Ние сме единствената партия в този парламент, която интензивно работи за възстановяване на живота и здравето на подрастващите “, разяснява Боряна Георгиева, член на Комисията по културата и медиите.
Депутатката напомни, че ВОЛЯ беше партията в 44-ия парламент, която инициира дебата за детската експанзия и въздействието на медиите върху нея. „ Затова, няма по какъв начин да не подкрепим текстове, които ще защитят подрастващите, изключително в тези сложни времена, когато родителите имат все по-малко време, а информацията залива децата отвред. Системите за инспекция на възрастта на консуматори за шерване на видеоклипове, системите за наставнически надзор освен ще ги улеснят, само че и ще ги предпазят от нездравословно наличие “, посочи Боряна Георгиева. 
 Веселин Марешки предизвика политически спор за датата на изборите Веселин Марешки предизвика политически спор за датата на изборите
Изказването на водача на ВОЛЯ и зам.-председател на Народно събрание Веселин Марешки, че е доста по-безопасно и практично идващите парламентарни из...
Тя съобщи още, че с сътрудниците й от парламентарната група споделят и концепцията да се доразвие саморегулацията измежду доставчиците на медийни услуги. Законът планува те, дружно със Съвет за електронни медии би трябвало да изготвят нови критерии за сигнализиране на неуместно за децата наличие. „ Така, мощно се надяваме, че вулгарният език, експанзията, насилието, езикът на омразата, които ни заливат от медийния свят, ще правят отстъпка място на позитивните послания и практики. Подкрепяме насърчаването на медийната просветеност, обмяната на положителни практики и нарастването на потреблението на европейски стратегии. Ние от ВОЛЯ първи заговорихме и за заплахата „ подправени вести “, още при започване на мандата на този парламент. Един от методите да се преборим с този световен за 21 век проблем е да се осветлят оптимално притежателите на медиите. Истинските притежатели “, съобщи още Георгиева.
Като прагматични хора, идващи от бизнеса, и привикнали на бърза и качествена работа, депутатите от ВОЛЯ имат и терзания - да вземем за пример от фрапантното разширение функционалностите на Съвета за електронни медии. Предстои му голяма по размер административна работа. „ Тя най-вероятно няма да дава отговор на потенциала на регулатора в този му състав. Притеснението ни идва оттова, че идната стъпка може да бъде раздуване на администрацията на Съвет за електронни медии. А това надали ще се утвърди от обществото. Особено в сложни, пандемични времена “, предизвести Боряна Георгиева.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР