Парламентарната група на (ПП) е внесла в деловодството на

...
Парламентарната група на  (ПП) е внесла в деловодството на
Коментари Харесай

ПП поиска изслушване в парламента на председателя на ЦИК


Парламентарната група на " " (ПП) е внесла в деловодството на Народното събрание искане за чуване на ръководителя на Централната изборна комисия (ЦИК). Това заяви съпредседателят на обединението по време на дебата по измененията в Изборния кодекс на второ четене. Искаме да бъде включен като първа точка от плана на стратегия за работа в сряда, посочи Василев и добави, че по този метод ще се спрат спекулациите има ли разлики в машинните протоколи.

уточни в имитация към Божидар Божанов от " Демократична България " (ДБ), че не счита, че би трябвало да се преименува Общественият съвет. Предложението си Божанов направи откакто Мустафа Карадайъ съобщи, че е срещу оставането на Обществения съвет към ЦИК в този му тип.

Този Обществен съвет не знам каква отговорност носи и пред кого, съобщи Карадайъ. По думите му концепцията на съвета е за по-голяма бистрота, както и да предлага на ЦИК оферти за решения на зародили проблеми. Карадайъ бе безапелационен, че няма информация те да са имали едно мнение, което да е послужило на работата на ЦИК. Хората от съвета имат разнообразни отзиви и в един миг остава убеждението, че говоренето не е персонално мнение, а е това на ЦИК. В тази връзка отпадането на Обществения съвет би асъдействало за изборния развой и за яснотата в него, разяснява Карадайъ.

Мартин Димитров от Демократична България уточни, че Общественият съвет има консултативна роля и е форма на цивилен контрол; за мен е смущаващо, че желаете този съвет да отпадне. По думите му би трябвало да се уголемява гражданското присъединяване, а не да се лимитира.

Радостин Василев от Политическа партия съобщи, че не е склонен с предлагането за преименуване.

По-рано депутатите взеха решение да удължат работното си време до привършване на дебатите по докладваните от правна комисия 16 параграфа от законопроекта за изменение и допълнение на Изборния кодекс, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР