Парламентарната група на Изправи се!Мутри вън!предлага промени в Закона за

...
Парламентарната група на Изправи се!Мутри вън!предлага промени в Закона за
Коментари Харесай

Изправи се!Мутри вън! със законови поправки за чистка на калинките на ГЕРБ

Парламентарната група на " Изправи се!Мутри вън! " предлага промени в Закона за лечебните заведения и Закона за обществените предприятия, с които да се даде зелена светлина за чистка на назначени от ГЕРБ шефове на лечебни заведения и държавни сдружения в стопанската система, енергетиката и защитата. Това заяви в Народното събрание ръководителят на парламентарната група Мая Манолова. По думите ѝ, задачата е " калинките " на ГЕРБ да си тръгнат дружно с ГЕРБ.

Промените в Закона за лечебните заведения плануват шеф на болница да бъде единствено човек с магистърска степен по медицина, стоматология, стопанска система и ръководство или право. Те ще бъдат назначавани с конкурес за период от 3 години от притежателя (МЗ или съответната община).

Целта е да се разгласят нови обществени състезания. Назначенията на партийни фрагменти на ГЕРБ в управленията на държавни и обществени предприятия и лечебни заведения се случват през последните месеци и не престават. За да бъдат ревизирани тези назначения, ние внасяме два законопроекта ", сподели Маналова.

В закона за обществените предприятия се предлага същото - министрите на енергетиката, защитата, стопанската система, да могат да разгласят нови обществени състезания за управление на обществените предприятия с над 50 на 100 държавно присъединяване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР