Парламентарната група на ГЕРБ-СДС направи грешка като излъчи Десислава Атанасова

...
Парламентарната група на ГЕРБ-СДС направи грешка като излъчи Десислава Атанасова
Коментари Харесай

Политолози умуват ще спре ли Радев конституционните съдии


Парламентарната група на ГЕРБ-СДС направи неточност като излъчи Десислава Атанасова за член на Конституционния съд. Такъв вид профил човек не е съвършен вид за Конституционния съд. Аргументите не могат да станат основата, че не би трябвало да бъде позволена в Конституционен съд. Кандидатурата е позволена, не е добра, праща неверни послания, само че в последна сметка тези, които са я излъчили, да носят политическа отговорност. За това прикани политологът Даниел Смилов пред бТВ.

Според него главната отговорност за Атанасова е на ГЕРБ-СДС, а ПП-ДБ носят отговорност за това, че поддържат партията на Бойко Борисов.

Смилов счита, че Атанасова като политическо острие ще се изкуши да вземе политически решения в Конституционния съд.

Той добави, че огромният проблем пред некоалицията е по какъв начин ще се назначават хората за останалите регулаторни органи.
 Номинираните за съдии в Конституционен съд твърдят, че няма да се поддадат на политически напън Обновена
Номинираните за съдии в Конституционен съд твърдят, че няма да се поддадат на политически напън

Кандидатите за членове на Конституционния съд са Десислава Атанасова, Борислав Белазелков и Цвета Рангелова

Конституционалистът Борислав Цеков съобщи, че и двете кандидатури - на  и  имат и плюсове, и минуси. Той е на мнение, че президентът Румен Радев няма да спъне стъпването в служба на новите конституционни съдии по  който напусна съвещанието на груповия орган по време на клетвата на Венета Марковска.

Той уточни, че Марковска е била неприятен кандидат за арбитър в Конституционния съд. Сега има клетва за встъпване в служба, която се поставя пред Конституционен съд, а ръководителите на двете висши съдилища, ръководителят на Народното събрание и президента имат законово отговорности да участват, изясни Борислав Цеков.

Цеков пожела триумф на двамата нови конституционни съдии от квотата на Народното събрание.

Според Цеков няма да имат никакво значение 11-те точки на " Да, България " за осъществяване на ротацията през март месец. Правителство ново ще има, счита конституционалистът.

Политологът доцент Татяна Буруджиева посочи, че държавното управление ще бъде подкрепено, без значение дали са изпълнени 11-те точки на " Да, България ". Всеки би трябвало да си резервира правото на оферти за регулаторите, настоя Буруджиева. Големият проблем в политиката е, когато идват лица отвън политиката и се възползват от постовете в регулаторите, с цел да си оправят биографията, по думите ѝ.
 Нинова прикани Радев да не върви на клетвата на конституционните съдии
Нинова прикани Радев да не върви на клетвата на конституционните съдии

Според нея новите конституционни съдии ще извършват политически поръчки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР