Парламентарната група на ГЕРБ поиска изслушване на министър-председателя Кирил Петков

...
Парламентарната група на ГЕРБ поиска изслушване на министър-председателя Кирил Петков
Коментари Харесай

ГЕРБ викат Кирил Петков в парламента заради Русия

Парламентарната група на ГЕРБ изиска чуване на министър-председателя Кирил Петков в Народното събрание по отношение на настояването на външното министерство на Русия НАТО да изтегли войските на алианса от България и Румъния.

Припомняме, че по-рано през днешния ден от министерството, ръководено то Сергей Лавров, оповестиха, че съветските оферти за приемане на гаранции за националната ѝ сигурност по дифолт значат извеждане на войските на НАТО от България и Румъния.
Министерство на външните работи на Русия: Руските оферти за сигурност включват евакуиране на силите на НАТО от България и Румъния
Руските оферти за гаранции за сигурност включват евакуиране на силите на НАТО от България и Румъния, които се причислиха към алиа...
Прочети повече
Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова цитира настояването и съобщи, че това визира директно суверенитета на България. Затова тя изиска в Народното събрание да бъдат поканени министър председателят Кирил Петков, министърът на външните работи Теодора Генчовска и министърът на защитата Стефан Янев . " Трябва дружно да обсъдим заканите против България ", приключи Атанасова.

След изявлението ѝ водещият съвещанието Кирил Вигенин, който е някогашен външен министър в кабинета " Орешарски " даде обещание, че ще се свърже с поканените представители на държавното управление.



Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР