Парламентарната група на ГЕРБ, подкрепена от Обединени патриоти внесе кандидатурата

...
Парламентарната група на ГЕРБ, подкрепена от Обединени патриоти внесе кандидатурата
Коментари Харесай

Д-р Дечо Дечев - единствената кандидатура за управител на НЗОК


Парламентарната група на ГЕРБ, подкрепена от Обединени патриоти внесе кандидатурата на доктор Дечо Дечев за шеф на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

Д-р Дечев е експерт по УНГ-болести и експерт с дълготраен управнически опит в опазването на здравето. От 2008 година с малко спиране е бил шеф на една от най-големите академични лечебни заведения у нас – столичната УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “. Дори и в интервали на тежки усложнения за системата и изключително на държавните лечебни заведения, под неговото управление болничното заведение резервира престижа си, разви се като център на високотехнологичната медицина и остана постоянна, с доста положителни финансови индикатори.

Д-р Дечев има значителен стаж на разнообразни управителни и настойнически позиции в Министерството на здравеопазването (МЗ). В продължение на 5 години той работи и в НЗОК каса като началник на Дирекция „ Лекарствена политика “, заместник-директор и член на Управителния съвет на фонда, който тогава беше управителният орган на институцията.

Свързани публикации.. До края на септември - два модела за развиване на опазването на здравето 0 Нов началник на здравната каса - до лятната почивка! 0 66 лечебни заведения съдят Здравната каса за неизплатена активност 0

Преди две години министър Петър Москов в профил доктор Дечев от поста му, като повода бе несъгласието му с цялостната политика, водена от министъра. Доказателство за уважението, с което се отнасяха към него сътрудниците му, е фактът, че повече от месец след уволнението му целият екип на болничното заведение протестираше всеки ден пред здравното министерство и Министерски съвет. Една година по-късно служебният министър на опазването на здравето доктор Илко Семерджиев го възвърне на директорския пост.

Засега кандидатурата на доктор Дечев е единствената, импортирана по съответния законов ред в деловодството на Народното събрание. След като срокът за оповестяване на кандидатури изтече през вчерашния ден в края на работния ден, явно

е, че останалите парламентарно показани политически сили няма да се възползват от правото си да стартират свои претенденти в конкуренцията.

Така, както се случи тъкмо преди една година,

Народното събрание ще бъде изправено пред задължението и отговорността да даде или да не даде доверие на един - единствен претендент – доктор Дечо Дечев.

Кога обаче ще бъде гласувана кандидатурата в пленарна зала към този момент не е ясно, тъй като няма оповестена дата за чуване в отрасловата комисия по опазването на здравето. А това е стъпка, която наложително предшества парламентарния избор. Изходът от него към този момент наподобява превдварително решен – вероятността доктор Дечев да бъде 18-ият шеф на НЗОК от основаването й е доста огромна.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР