Парламентарната група на ДПС подготвя конституционни промени, заяви на брифинг

...
Парламентарната група на ДПС подготвя конституционни промени, заяви на брифинг
Коментари Харесай

Йордан Цонев: ДПС подготвя конституционни промени


Парламентарната група на Движение за права и свободи приготвя конституционни промени, съобщи на брифинг в Народното събрание Йордан Цонев, заместник-председател на парламентарната група.

" Когато сме подготвени с нашия законопроект, ще го дадем на другите парламентарни групи, който желае да ги подпише ", сподели Цонев в отговор на въпрос, обвързван с обезпечаването на парламентарна поддръжка за тях.

Цонев заяви, че законодателните начинания ще бъдат по отношение на антикорупционното законодателство. Той удостовери, че Движение за права и свободи ще поддържа всички начинания, свързани с оповестения от държавното управление приоритет за нулева приемливост към корупцията.

" Най-важната борба с корупцията е отстраняването на изискванията за реализиране на такава, а това би трябвало да стартира от законодателството ", уточни Цонев и добави, че по тази тематика парламентарната група на придвижването към този момент е внесло първия си законопроект за премахването на капиталовото поданство и издаването на " златни паспорти ".

Друга законодателна самодейност на придвижването в границите на тази парламентарна сесия ще са промени в Закона за публичните поръчки (ЗОП).

Движение за права и свободи готвят и промени в Закона за обществените финанси, с цел да бъдат спрени добилите известност " разноски през джипката ". Разходите, които прави изпълнителната власт, би трябвало да минават през глобата на Народното събрание, означи депутатът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР