Парламентарната група на Демократична България обяви внасянето на законопроект за

...
Парламентарната група на Демократична България обяви внасянето на законопроект за
Коментари Харесай

ДБ иска подкрепа за правителствен управител в Лукойл

Парламентарната група на " Демократична България " разгласи внасянето на законопроект за държавна интервенция в ръководството на " Лукойл " и изиска поддръжка от всички политически партии.

Депутатът Ивайло Мирчев разясни от трибуната на Народното събрание, че " е неприемливо частна компания да постанова напън и да заплашва, че ще затвори мощностите си, че няма да има горива в страната и че хората ще останат без работа ". " Недопустимо е българското държавно управление да се поддава на този напън ", считат от Демократична България.

В тази връзка групата за действен надзор на Рафинерията в Бургас, предусещащ въвеждане на необикновен търговски шеф на държавното управление в " Лукойл ", което ще докара до рухване на цените на горивата и връщане на нефтения терминал в " Росенец ". Разликата - считат от Демократична България, ще е 250 млн.лв. на месец.

Демократична България са безапелационни, че няма целенасочена офанзива против един стопански обект, а против всяка компания, сходно на останалите европейски страни. Ивайло Мирчев уточни, че се цели и бистрота на данъчните хранилища.

Думата взе и Йордан Цонев от Движение за права и свободи, който уточни, че парламентарната им група изтегля законопроекта си по тематиката, който е подобен с този на Демократична България до едновременното внасяне на двата законопроекта идната седмица.
 Движение за права и свободи задейства
Движение за права и свободи задейства " законодателно влизане " в " Лукойл " и " Росенец "

Трябва да се знае какъв нефт идва, къде се преработва и къде заминава
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР