Парламентарната група на БСП за България ще сезира главния прокурор

...
Парламентарната група на БСП за България ще сезира главния прокурор
Коментари Харесай

БСП дава на прокурор концесията на летище София

Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " ще сезира основния прокурор за концесията на Летище София, оповестиха от партийната централа.

Сигналът до Сотир Цацаров ще бъде импортиран в 11 ч.

Социалистите не прецизират какви са претекстовете и подозренията им, само че в края на септември Гражданска самодейност за публичен и релсов превоз предизвести, че в документите за концесията има редица проблеми, които я опорочават. Например консултанти на процедурата не били посочените на формалната страница на МТИТС - Европейска банка за възстановяване и развитие и Световна банка.

" Техни подразделения са оказали единствено техническа помощ. Истинският и очевидно много неуместен съветник се назовава с хубавото име GIF (Global Infrastructure Facility). Всъщност тази организация досега не е осъществила нито един план в Европейски Съюз, Съединени американски щати, Канада или Япония, а е работила главно в страни като Афганистан, Панама, Филипините, Нигерия или Етиопия ", разкриваха от гражданската самодейност.

Според ГИОРТ концесионната процедура за най-голямата ни аерогара е неразбираема и непрозрачна с доста бързане. Като образец те показват, че процедурата е стартирана, без да са признати всички наредби, свързани с новия закон за концесиите (т.е. документите е направена без цялостния размер нужни законови и подзаконови нормативни актове).

Остава неразбираема и ориста на задълженията на летището. Според самодейността са заложени неуместни условия и цели на процедурата, които можели да се поясняват свободно и то постоянно в ущърб на страната.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР