Парламентарната група на БСП за България също внесе в парламента

...
Парламентарната група на БСП за България също внесе в парламента
Коментари Харесай

БСП също внесоха законопроекта на Манолова за личната помощ

Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " също внесе в Народното събрание подадения от омбудсмана Мая Манолова план на закона за персоналната помощ. Това стана ясно на публично разискване на документа, което се организира на парламентарната обществена комисия, съобщи БНР.

В началото на седмицата планът беше импортиран и от депутатите от " Воля "

Преди началото на съвещанието национално показани организации на и за хората с увреждания излязоха на митинг против плана.

" Законът има извънредно доста недостатъци. Първо, не е вярно избрана целевата група, второ, в закона няма никакви ясни критерии кои лица ще имат право на персонална помощ. В претекстовете и финансовите планове, които са приложени се стъпва на разнообразни числа, които ние считаме за безусловно нереалистични. В България има към 88 хиляди жители с непозната помощ. Нашите планове са, че сред 130 милиона годишно ще би трябвало единствено за един час да се употребява услугата, в случай че те употребяват повече часове, сумата нараства на милиард ", съобщи ръководителят на Съюза на слепите Васил Долапчиев.

За присъединяване в диалозите са поканени вицепремиерът Валери Симеонов, общественият министър Бисер Петков, представители на финансовото министерство и на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР