Парламентарната група на БСП за България поиска ръководството на Българската

...
Парламентарната група на БСП за България поиска ръководството на Българската
Коментари Харесай

БСП обяви, че и Българската банка за развитие, и кабинетът "Борисов" стоят зад купувача на ЧЕЗ

Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " изиска управлението на Българската банка за развиване да изясни в Народното събрание за какво е излъгало, че няма отношение към покупко-продажбата на ЧЕЗ. Социалистите желаят това да стане на взаимно съвещание на парламентарни комисии по проблема на следващия ден.

Във вторник чешкото издание " Лидове вести ", базирайки се на информация от компанията - майка разгласи, че със договорката са се заели " Уникредит Булбанк " и Първа капиталова банка, а Българската банка за развиване е приела да подсигурява изплащането на заема на ЧЕЗ - Разпределение към Европейската банка за възобновяване и развиване, в случай че стане предварително дължим. Пак съгласно чешкото издание част от финансирането ще пристигна от руско-грузински консорциум. А министър председателят Бойко Борисов сподели: " Като отворих изпратеното от чешкия министър председател, какво да видя: руско-грузински офшорки, съветски банки, български, и то такива, които по някаква причина са имали проблеми ".

" След като Българската банка за развиване стои зад купувача на ЧЕЗ, това значи, че и държавното управление на Бойко Борисов стои зад Гинка Върбакова ", разгласи зам.-председателят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Жельо Бойчев през днешния ден. На въпрос на " Дневник " какво е отношението на Българската банка за развиване към договорката с ЧЕЗ, той отвърна, че ще сложи всички тези въпроси на чуването.

Българска социалистическа партия разгласи, че импортираните от Борисов документи в секретното деловодство на Народното събрание за договорката с ЧЕЗ съставляват следващата насмешка на премиера, защото става въпрос за " един хвърчащ лист без автограф и щемпел и без съображение да се класифицира информацията ". Социалистите желаят документът да бъде разкрит за чуването на следващия ден.

" Българска социалистическа партия за България " предлага анкетна комисия в Народното събрание да проверява договорката с ЧЕЗ, а сдружението да бъде одържавено.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР