Парламентарната група на БСП за България“ настоя за финансов одит

...
Парламентарната група на БСП за България“ настоя за финансов одит
Коментари Харесай

БСП иска одит на средствата, отпуснати след наводненията в Карловско

Парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ настоя за финансов одит на средствата, отпуснати за превъзмогване на последствията от наводненията в карловските села Богдан, Слатина и Каравелово, случили се през септември предходната година. 

„ Още през днешния ден ще внесем в Министерски съвет искане , от името на парламентарната ни група, за експертна комисия, която да откри вредите още от първото наводняване. Още не е предходна самостоятелна експертна комисия, която да им оцени вредите отпреди шест месеца. Второ – сигнализираме Агенцията за държавна финансова ревизия за одит на средствата, които са отпуснати, както и на разходването на парите от дарителската сметка. Жителите имат подозрения “, съобщи на брифинг в Народното събрание водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. 

Според нея институциите са оставили жителите на селата сами да се оправят „ с неволята и с паниките си “. 

От левицата бяха поканили в коридорите на Народното събрание и хората от Богдан, Слатина и Каравелово , съгласно които страната не е положила задоволително старания за премахване на последствията от естественото злополучие. Те показаха, че съществува и проблем с изсичането на горите и непочистените корита на реките. 
На 26 януари кметът на Община Карлово Емил Кабаиванов обяви частично бедствено положение за селата Богдан и Каравелово. Причината е, че през последните две седмици равнището на водата в реките, които минават през селата, се е повишило.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР