Парковата охрана е отсъствала по време на кадрите за чуждестранна

...
Парковата охрана е отсъствала по време на кадрите за чуждестранна
Коментари Харесай

Проверяват и служители на парк Рила за кадрите на битанския пътешественик

Парковата защита е отсъствала по време на фрагментите за задгранична документална поредност " Дивата пустота с Беър Грилс ". Снимките бяха на територията на Национален парк " Рила ". Те са снимани в отсъствието на парковата защита.

Това съобщи пред БНР шефът на предпазената зона Красимир Андонов. Според него снимачният екип не се съобразил с посочените в заповедта дни и часове за снимането на кино лентата.

От думите му стана ясно, че тече и вътрешна инспекция към чиновниците, участвали на фотосите.
Припомняме, часове по-рано Андонов съобщи пред Българска национална телевизия, че по време на снимането на кино лентата, чиновници на парковия сектор са придружавали снимачния екип. Тези обстоятелства бяха изтъкнати и в информацията на Министерство на околната среда и водите, оповестена ден по-рано.

Възможно е фрагментите, които провокираха недоволството, да са правени отвън избраните часове за снимане.

Красимир Андонов дефинира като " клюка " изказванията в интернет, че трима от чиновниците на предпазената територия са получили рушвет от 1500 евро, с цел да подценен нарушаванията.

" Първо, нямам доверие Беър Грилс да го е споделил, само че в случай че го е споделил, това е клюка, за която надлежно би следвало да заведем правосъден развой за това нещо. Това е някаква режисура и изцяло е допустимо някой да си го е съчинил, само че аз съм разпитал сътрудниците. Това са дългогодишни чиновници на парка, безкомпромисни при нарушавания, постоянно са съставяли констативни протоколи, прецизни са. Проверяваме случая във връзка с нашите чиновници и в случай че се потвърди, че имат виновност, ще се образува дисциплинарно произвеждане ", сподели Красимир Андонов.

Той добави че българската компания, провела фотосите, е била авансово осведомена с изискванията и разпоредбите на държание в предпазената зона.

Заради откритите нарушавания юридическото лице, (уредило фотосите - б.р.) ще бъде санкционирано, само че към момента не е ясно дали самите артисти Беър Грилс и Дерек Хъф ще бъдат глобени. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР