Паркирането във врачанския жилищен комплекс „Дъбника“ се оказва мисия невъзможна,

...
Паркирането във врачанския жилищен комплекс „Дъбника“ се оказва мисия невъзможна,
Коментари Харесай

Скандали и побоища във Враца! Неправилно паркирани коли подлудиха врачани /снимки/

Паркирането във врачанския жилищен комплекс „ Дъбника “ се оказва задача невъзможна, която много постоянно е съпроводена със кавги, а от време на време и с по-тежки последици. Сред постоянните отмъщения са пукане на гуми и вандалщина по колите, а нерядко се стига и до физическата разпра.
Положението пред блок 22 напоследък е станало нетърпимо, оплакаха се пред ВulNews.bg живущи във вход „ Ж “, които са принудени да търпят непрекъснатите произволи на съседите си. Потърпевшите врачани описаха, че колите всеобщо се стопират по тревни площи и тротоари. Често обаче наглостта на водачите стига до такава степен, че те затапват пътя към блока и се блокира и достъпът на хората до домовете им.
Дори и тези проблеми са бели ядове спрямо това, което постоянно се постанова да търпят резидентите. Заради парконеволите сред водачите постоянно се стига до шумни кавги за парченце земя, където да се спре кола. Понякога те са последвани от юмручна битка по етажите на блока. По законите на Мърфи, несъмнено, най-често тези прояви се случват в дребните часове на нощта…
Полицията е чест клиент на злощастния блок и на униформените постоянно им се постанова да влизат в ролята на съдия сред водачите. След като си тръгнат органите на реда обаче проблемите си остават.
Според живеещите в блока е нужно да се откри решение, което да оправи обстановката в дълготраен проект. Хората се оплакват, че пред блока има коли, които не са местени от години и точно поради тях се получава задръстването на паркинга. Заради множеството безобразно паркирани коли, а също и трошките, които са станали неизменима част от пеизажа, е невероятно снегорин да мине през зимата. Освен това никаква друга техника не може да се добере до входа и хората се надяват да не се стигне до случай, защото даже пожарна и кола за спешна помощ не могат да минат.
„ Въпросните коли пречат и на предвижването на деца инвалиди от блока “, допълват пострадалите.
Хората упорстват от общината да вземат ограничения и да разпоредят паякът да извози колите, които пречат, като в това време желаят част от зелените площи да бъдат превърнати в паркинг, с цел да не се основават проблеми и водачите да има къде да стопират колите си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР