Министърът на културата Найден Тодоров ще е специален гост на

...
Министърът на културата Найден Тодоров ще е специален гост на
Коментари Харесай

Министърът на културата идва във Враца за премиера на Врачанския театър

Министърът на културата Найден Тодоров ще е специфичен посетител на премиерата на най-новото зрелище на Драматично-куклен спектакъл Враца „ Добре пристигнали в България 2 “, на 29 май, от 19 ч., в Камерна зала. За първи път в историята на локалната натрупа министър ще бъде измежду почетните посетители, което е извънредно събитие за културния живот на града. Присъствието на Найден Тодоров акцентира значимостта на театралното изкуство и ще притегли още повече внимание към представленията на Врачанския спектакъл.  
„ Добре пристигнали в България 2 “ е шестото ново заглавие в репертоара на театъра за последните пет месеца. Спектакълът е основан особено за Драматично-куклен спектакъл - Враца от Здрава Каменова и Гергана Димитрова, които съумяват майсторски да съчетаят комизъм, емоционалност и сериозен взор върху другите аспекти на българската реалност. През призмата на комедията те притеглят вниманието към настоящи обществени тематики като сантиментални измами, обществени неравенства, емпатия и взаимност. „ Добре пристигнали в България 2 “ щрихира желанията и вълненията на разнообразни групи хора в модерна България – от президента, през жителите на дребните обитаеми места и самотните дами, до мъжа с БМВ-то, който кара толкоз бързо и рисково, че съумява пробие времепространствения континуум и да се озове в 1954-та година. С доста комизъм, самоирония и обич създателите Здрава Каменова и Гергана Димитрова основават моментна фотография на актуалната българска реалност, базирайки се на действителни събития от последните години. Необичайните обстановки, през които минават героите трансформират действителността им в поредност от метафори и обръщат вниманието към полезността на изчезващата взаимност, изчезващите усмивки, изчезващата човещина и любов към близък.
Под режисурата на самата съавторка на текста Гергана Димитрова, спектакълът дава обещание да бъде едно вълнуващо театрално преживяване за публиката, която ще има опция да се забавлява, само че и да размишлява върху другите аспекти на живота и бъдещето ни. 
Сценографията и костюмите са дело на Илияна Кънчева, музиката на Мартин Лазаров, хореография - Ангелина Гаврилова. 
В „ Добре пристигнали в България 2 “ вземат участие актьорите: Емона Илиева, Ина Георгиева, Малинка Ганчева-Лютибродска, Ралица Ковачева-Бежан, Росица Огнянова, София Джустрова, Цветана Горкиева, Юлия Колова, Анастас Жайгаров, Делчо Чолаков, Калин Костадинов, Огнян Симеонов и Петко Каменов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР