Пържолата е страхотно ястие, ако се подготви по правилния начин.

...
Пържолата е страхотно ястие, ако се подготви по правилния начин.
Коментари Харесай

Ето как да направим перфектните пържоли във фурна

Пържолата е ужасно ядене, в случай че се приготви по верния метод. Пържолите приготвени във фурната на специфична " скара “ са чудесни, в случай че желаете да получите идеалното парче месо, изключително когато не разполагате с достъп до барбекюто на двора.

Решетката разрешава храната да бъде над тавата, по този начин мазнината може да изтече в тавата, а не да се събира към месото. За разлика от дворното барбекю, това готвене във фурната обезпечава непрекъснат надзор на температурата и улеснение на печене вкъщи.

Избор на пържола

От месарски магазин или от магазин за хранителни артикули, изберете пържола, наподобяваща мрамор (това значи, че месото е малко пъстро) и има прекрасен червен цвят.

1. Най-добре е да се пекат пържоли, които са междинни по дебелина. Така че, изберете пържоли, чиято дебелина е до 3 см. Ако пържолата е прекомерно дебела, външната част на месото ще прегори, а вътрешната страна няма да се е опекла.

2. Ако държите месото в марината, то би трябвало да бъде в ледник (при температура от 4-5 градуса или по-ниска), изключително в случай че оставите пържолите мариновани в продължение на повече от 30 минути. Това ще помогне за попречване на хранителни отравяния. За да получите по-добър усет, оставете пържолите да почиват в продължение на 20-30 минути. Преди да започнете печенето, темперирайте месото.

Подготовка на пържолите за печене

Ако пържолите са ви с доста положително качество (например говеждо филе), това е задоволително, с цел да овкусите със сол и черен пипер.

 Ето по какъв начин да създадем съвършените пържоли във фурна

За по-твърди части месо, можете да употребявате марината, която ще им даде прелестен мирис и ще ги омекоти. Дръжте говеждото час или повече в сос, съдържащ композиция от оцет и сол (или соев сос). Това ще омекоти твърдите месни нишки и ароматът ще проникне надълбоко в пържолата. Поставете пържолите в паница или купа, налейте маринатата и покрийте с капака на съда или пластмасова обвивка.

Подгответе тавата във фурната. Когато пържолите ви са подготвени за печене, поставете решетката в фурната, тъй че горната част на пържолите да е на 10 см разстояние от нагревателя. След това загрейте фурната до 180 градуса. Поставете пържолите на скарата, като отцедите непотребната марина.

Времето за печене на пържоли значително ще зависи от месото и типа на фурната, която употребявате. Времето за печене варира от 3 до 18 минути. Опитът демонстрира, че би трябвало да наблюдавате печенето на пържолите. Когато се изпекат от едната страна, обърнете и от другата, в противоположен случай месото ще изгори.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР