Пържените картофки по заведенията стават по-бързо, когато ги приготвят… роботи

...
Коментари Харесай

Роботи правят пържени картофки по-добре от хората


Пържените картофки по заведенията стават по-бързо, когато ги приготвят… роботи (снимка: Miso Robotics)

Най-често употребяваната храна по заведенията за бързо хранене са пържените картофки. А роботите към този момент умеят да ги вършат по-добре от хората. Miso Robotics от Пасадена пусна робота Flippy 2, който автоматизира процеса на пържене на картофи, лучени кръгчета и други известни „ хапки “.

Голяма роботизирана ръка като тази в автомобилните фабрики, ръководена от камери и изкуствен интелект, вади замразени пържени картофи и други храни от фризера. После ги топва в горещото олио. След това слага готовия за сервиране артикул в тава.
още по темата
Роботизираната система на Miso може да се свързва със софтуера за поръчки в заведението. Така, когато поръчка влезе през системата на ресторанта, тя автоматизирано праща инструкциите към робота.

Навярно домакините ще схванат удобството от това робот да пържи картофите – човек няма алъш-вериш с горещото олио, нищо не го пръска, не стои край горещите фритюрници. Роботът прави всичко бързо и тъкмо. Дори да го пръсне горещо олио по ръката, той няма да трепне.

Името на машината Flippy 2 идва от британската дума за „ катурване “. Първата версия била на робот, предопределен да обръща бургери. Но откакто екипът приключил уреда, хората осъзнали, че в заведенията има „ доста по-тясно място: станцията за пържене. Особено късно през нощта “.

Оказва се също, че роботът прави пържените картофки по-добре, тъй като не се разсейва и съблюдава с акуратност нужното време за пърженето. За екипите на заведенията новият „ сътрудник “ е добре пристигнал. Пърженето на картофи е една от най-досадните задания, а и хората са доста по-нужни на друго място – на гишетата, където би трябвало да посрещнат клиентите си очи в очи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР