Пържене, варене, задушаване, печене - да ще трябва да направите

...
Пържене, варене, задушаване, печене - да ще трябва да направите
Коментари Харесай

Кисело зеле с пилешко филе и ориз на фурна

Пържене, варене, задушаване, печене - да ще би трябвало да извършите всичко това, само че резултатът е ароматно зеле с пилешко, който напряко се топи в устата

Необходими Продукти

● кисело зеле - 1 приблизително огромна зелка
● лук - 1 бр.
● ориз - 1 ч.ч.
● пилешко филе - 500 г
● червен пипер - 1 с.л.
● доматено пюре - 5 с.л.
● сол
● черен пипер - 1 ч.л.
● олио - 3 с.л.
● масло - 100 г
● вода - 3 ч.ч.

Начин на подготвяне

Пилешкото филе се измива и се нарязва на дребни части. Овкусява се със сол и черен пипер. В обособен тиган се разтапя краве масло.

След като почервенее маслото се прибавя филето. Месото се пържи до придобиване на златист цвят, след което се отстранява от котлона.

Зелето се нарязва на линии. Лукът се нарязва на ситно. В малко по-дълбока тенджера се изсипва олио и се слага на котлона. След като се сгорещи се прибавят ситно нарязаният лук и измитият ориз.

Бърка се непрестанно до момента в който лукът придобие златист цвят, а оризът стане транспарантен. Към ориза и лука прибавяме и нарязаното зеле. Добавяме и три чаени чаши вода. Сол се прибавя съгласно това какъв брой е солено зелето.

След като поомекне зелето и оризът е съвсем сварен, се прибавя пилешкото, аленият пипер и доматеното пюре.

Сместа се разбърква добре и се изсипва в тава. Ястието се пече в авансово загрята фурна на 200 градуса почти 25 минути. Счита се за готово, когато от горната страна е леко запечено.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР