Парите за заплати в сектор Образование трябва да се увеличават

...
Парите за заплати в сектор Образование трябва да се увеличават
Коментари Харесай

Сашо Пенов: Парите за заплати на учителите и учените трябва да се увеличават с всеки следващ бюджет

Парите за заплати в бранш " Образование " би трябвало да се усилват с всеки идващ бюджет, тъй че да обезпечават на учителите, университетските преподаватели и учените почтени условия за живот. Това съобщи в " Денят стартира " по Българска национална телевизия министърът на образованието проф. Сашо Пенов. Той дефинира просветителната ни система като конкурентоспособна.

" Образованието е приоритет, който си слага всяка една страна. Ако се замислим за наличието на този празник, който озарява всички дни в годината със своята пълнота, ще забележим че образованието е това, което основава хората, което основава техните умения и което кара страната да се развива. Идвайки насам си мислех по какъв начин преди повече от 1000 години се е основала славянската книжовност - ами тя се е основала точно посредством образованието - посредством учениците на Светите братя ", сподели той.
Пенов посочи, че индикаторите за обсег на децата в учебната мрежа се усилват непрестанно като над 90% от децата в учебна възраст за част от системата.

Трудности има при намирането на учители по информатика, математика, физика. Във факултетите, обаче, има доста искащи младежи, които желаят да упражняват тази специалност, сподели още той.

" За да си преподавател, би трябвало тази активност да ти е на сърцето. Не може да я упражняваш, единствено с концепцията, че ще получиш малко повече средства ", разяснява просветителният министър.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР