Парите за заплати в Градски транспорт-Варна бяха увеличени. Това стана

...
Парите за заплати в Градски транспорт-Варна бяха увеличени. Това стана
Коментари Харесай

Парите за заплати в Градски транспорт-Варна бяха увеличени

Парите за заплати в " Градски превоз " -Варна бяха увеличени. Това стана ясно след 13-часови диспути в границите на два заседателни дни на комисията по финанси, която одобри бюджета на Варна за 2024 година Съветниците гласоподаваха с 21 гласа " за “, 2 – " срещу “ и 2 – " въздържал се “.

Макрорамката е в размер на 764,2 млн. лв., от които 338,5 млн. лв. са делегираните средства от страната, а останалите 369,1 млн. – от доходи от локални налози и такси. Бюджетът със средства от европейски планове и стратегии е в размер на 56,5 млн. лв..

За поредна година максимален е делът на средствата за обучение – 263,4 млн. лв., или 37,2% от общия бюджет. Те са с 23,9 млн. лв. повече по отношение на миналата година.

В проектобюджета за опазване на здравето в началото бяха заложени 38,8 млн. лв., само че по време на днешното съвещание средствата бяха увеличени с 1,8 млн. лв.. Съветниците дадоха единодушието си 673 хиляди лв. да бъдат вложени в ремонтни действия на материалната база на Клиниката по ортопедия и травматология към МБАЛ " Св. Анна – Варна “. С малко над 375 хиляди лв. от локалната хазна ще бъдат покрити отговорностите на Специализираната болница за интензивно лекуване по пневмо-фтизиатрични болести – Варна. Около 670 хиляди лв. ще получат три диагностично-консултативни центъра във Варна. За възобновяване на втория етаж на ДКЦ " Св. Иван Рилски “ в кв. " Аспарухово “ общината ще отдели близо 290 хиляди лв., а за ремонт на част от покрива, на санитарни пространства и за замяна на дограма на " ДКЦ III " в ж.к. " Владислав Варненчик “ – 220 хиляди лв.. За полагане на нова настилка на паркинга на ДКЦ " Чайка “ ще бъдат заделени 159 хиляди лв..

С цялостно единогласие  съветниците гласоподаваха 50 хиляди лв. повече за общинския инвитро фонд, като общата сума от 391 хиляди лв. става 441 хиляди лв.. Одобрено бе и нарастване на средствата за еднократни помощи за жители с 40 000 лв., с което бюджетът за подкрепяне на жители за лекуване става 228 хиляди лв..

Съветниците гласоподаваха също смяна на Икономическата рамка на " Градски превоз “. По предложение на групата на ГЕРБ средствата, планувани за актуализация на заплатите в сдружението, бяха увеличени с спомагателни 1,4 млн. лв. към в началото заложените 3 млн. лева С тях бюджетът за хонорари възлиза на общо 29,2 млн. лв.. Предвижда се нарастването да е два пъти през годината – един път от 1 март и повторно – от септември, както и да е диференцирано за водачите и чиновниците на общинското сдружение.

Във фокуса на финансовата комисия беше също Програмата за предпроектни изследвания и планиране на обекти, в това число обекти – недвижими културни полезности, по бюджета за 2024 – 2026 година Съветниците взеха решение да включат нови обекти на обща стойност близо 1,27 млн. лв. за сметка на други, за които отпаднаха. Одобрени бяха 300 хиляди лв. за отчасти или цялостно изменение на Общия организационен проект, 200 хиляди лв. – за план за Мултифункционален комплекс в курорта Св. св. Константин и Елена, 100 хиляди лв. – за Подробен устройствен план – ПРЗ за паркоустройство на територията към паметника на " Почивка “. В рамките на съвещанието не беше утвърдено предлагането да се провиснал 250 хиляди лв. за разработване на ПУП-ПРЗ за територията на Морската градина и местността Салтанат с оглед териториалната им отбрана.

От Програмата за предпроектни изследвания и планиране на обекти краткотрайно бе извадена централизираната и интегрирана Геопространствена осведомителна система, за чието разработване бяха заложени 4,2 млн. лв.. Планът за устойчива градска подвижност на община Варна на стойност 600 хиляди лв. също отпадна от листата.

Бяха утвърдени оферти на групата на Политическа партия " Възраждане “ за ремонт на спортни бази, както и за основаване на общински  младежки и детски културен фонд.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР