Парите за покупката на нови изтребители за българските въоръжени сили

...
Парите за покупката на нови изтребители за българските въоръжени сили
Коментари Харесай

Велизар Шаламанов: 15 млрд. лв. за превъоръжаването на армията ни

Парите за покупката на нови изтребители за българските въоръжени сили са единствено дребна част от сумата, нужна за модернизацията на армията ни. Това съобщи някогашен министър на защитата и сегашен ръководител на Надзорния съвет на организацията на НАТО за информация и връзки Велизар Шаламанов в " Лице в лице " по бТВ.
 Велизар Шаламанов: Най-важно е развиването и модернизацията на Военноморски сили
Велизар Шаламанов: Най-важно е развиването и модернизацията на Военноморски сили

Министърът на защитата поздрави випускниците от ВВМУ

" Цялостната стратегия за превъоръжаване според мен е на стойност 15 милиарда лв. за идващите 10 години ", пресмята специалистът, съгласно който за сумата роля има и забавянето на процеса.

" Трябва да се сътвори Национална стратегия за превъоръжаване, тъй че българското общество да бъде наясно с цялостната цена за трансформиране на въоръжените сили ", безапелационен е ръководителят на Надзорния съвет на организацията на НАТО за информация и връзки.

Пловдив е най-подходящ за база на НАТО, сподели Велизар Шаламанов

Тези пари неизбежно ще бъдат изхарчени, само че значимото е да не стане по този начин, че да бъдат изразходвани, без да имаме действителна рационализация на въоръжените ни сили, счита Шаламанов.

Що се отнася до дебата за покупката на американските изтребители F-16, съгласно него процесът за избор на самолети е потърпевш от неналичието на бистрота и като образец в това отношение той даде Словакия, където е имало публичен спор по тематиката.

Армията ни към този момент усвоява стандартите на НАТО, счита Велизар Шаламанов

Що се отнася до характерностите на F-16, това е модерният аероплан, който се е потвърдил в практиката и разрешава на България да придобие качества, съвместими с тези на съдружниците ѝ, уверен е специалистът.

" Самият факт, че параметрите на този развой на придобиване са готови от специалистите, демонстрира, че те са решили F-16 като една допустима алтернатива ", счита Шаламанов, само че означи, че на никое място не казано, че е наложително това да бъде новият ни изтребител.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР