Парите за пътищата в актуализацията на бюджета се оказаха точка

...
Парите за пътищата в актуализацията на бюджета се оказаха точка
Коментари Харесай

Рашков излъгал, че Караджов не потърсил съда за “инхаус” договорите

Парите за пътищата в актуализацията на бюджета се оказаха точка на шупване за ръководещата коалиция. В момента разлом има главно в връзките сред Има Такъв Народ и “Продължаваме промяната”, а Кирил Петков се готви за ръководство на малцинството, откакто Слави Трифонов и неговите депутати оповестиха, че се отдръпват от редиците на ръководещото болшинство.

" Видях какво е споделил Рашков и съм слисан. На 31 януари му изпратих писмо, което през вчерашния ден демонстрирах линк от Министерство на регионалното развитие през вчерашния ден, където написа да се съберем аз, Рашков, министър-председателят и Василев и да решаваме дали да прекратяваме инхаус договорите и какви са рисковете ", акцентира Гроздан Караджов.

ФрогНюз напомня, че обвиняванията на Рашков пристигнаха по-рано през днешния ден в ефира на bTV, където вътрешният министър упрекна Караджов и подопечното му ведомство в безучастие по въпроса с договорите с пътните компании. Според Рашков Министерство на регионалното развитие не е подхванало нито една стъпка, с цел да се откри има ли престъпления и съдът да разгласи договорите за оскъдни.

“Единствената опция сега е тези 3.9 милиарда лв. да се изсипят отново и българските жители нямат никаква гаранция, че схемата " Борисов " няма да се повтори. Тези контракти би трябвало да минат през български съд и едвам тогава да се мисли дали да бъдат отпуснати тези средства”, уточни Рашков.

По думите на Караджов сред Агенция “Пътна инфраструктура и държавната компания “Автомагистрали”, е употребена инхаус процедура, която намирал за допустима.

" Министерският съвет сътвори работна група, която да избере компания, която да ни каже какви са рисковете. До този миг тази компания не ми е дала нищо, тъй като тя трябваше по контракт да е с Министерския съвет. А когато се видяхме на 12 май, в нито едно от изявленията си Рашков не е предложил да прекратим тези контракти. И това е видно от стенограмата, която ви демонстрирах, пратена ми от началника на кабинета на министър-председателя. В нея ясно написа " да се трансформират договорите ". Та какво - Рашков тогава ми е споделил да видоизменявам противозаконните контракти в законни, а в този момент прави клеветата, че съм се бил забавил ", аргументира се още Караджов.

Регионалният министър в оставка упрекна още сътрудника си от Министерство на околната среда и водите Борислав Сандов, който също излъгал, като споделил, че Караджов упорствал строителството на Автомагистрала " Струма " да бъде предоставено на близка до ГЕРБ компания.

" Това е безспорна неистина и нощес му го споделих в очите. Казах му " И ти ли, Бруте, по какъв начин може да го кажеш това нещо. Има процедура, правена преди две години, предходна през всички правосъдни инстанции и аз не подхващам нищо по нея. Но концепцията да се работи върху двете платна върху западния скат на Пирин планина не е моя. Тази концепция беше за първи път препоръчана от бащата на Кирил Петков в неговия кабинет. Аз се съгласих и споделих, че всяко нещо, което дава ход на градежа е ок. Следващия път, когато този вид бе препоръчан на Сандов, бе изговорен от Петков ", преразказа персоналната си връзка със Сандов Караджов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР