Парите за пътища предизвикаха сблъсък между институциите. Министерството на финансите

...
Парите за пътища предизвикаха сблъсък между институциите. Министерството на финансите
Коментари Харесай

Парите за пътища предизвикаха сблъсък между институциите


Парите за пътища провокираха конфликт сред институциите. Министерството на финансите упрекна Агенция пътна инфраструктура, че няма да има кой да поддържа мрежата в идната половин година.

Последва и изострен неприсъствен спор сред премиера в оставка и отрасловия вицепремиер.

От финансовото министерство упрекнаха пътната организация, че едностранно е спряла новите поръчки за пътища. Правителството не е било осведомено за решението и не е според с него.

„ Действията и бездействията на АПИ на процедура изчегъртват всеки един опит за излекуване на държавната политика в региона на пътната инфраструктура. Държавата е лишена от пътно поддържане в идващите 6 до 7 месеца “, разяснява зам.-министърът на финансите Андрей Цеков.

„ 800 млн. в поръчки в един миг са се оказали 3,5 милиарда Пари, които не ги е имало. Пари, които желаят да се разплатят за нас и ние желаеме да се разплатим, само че с правилния бизнес “, сподели Настимир Ананиев, ръководител на районната комисия към Народно събрание.

Това стана мотив министър председателят Кирил Петков от „ Facebook “ да изиска от районния министър Гроздан Караджов да уволни ръководителя на АПИ. „ За следващ път сламени служители и брокери влязоха в акция за запазване на държавната хранилка за строителните компании, близки до ГЕРБ и кръговете към тях. Същите, взели стотици милиони на мрачно за работа по пътищата, с контракти, по които текат инспекции поради порочни строителни практики “, сподели той.

На собствен ред вицепремиерът Гроздан Караджов отговори, че няма да смени ръковоството на пътната организация. Поиска оставки в Комисия за защита на конкуренцията и укори Кирил Петков и „ Продължаваме промяната “, че трансферират казуса.

Караджов прикани в оставащите дни на Народното събрание депутатите да отстранен датата 30 септември, с цел да може пътните компании да продължат работа. А от МФ по-късно отвърнаха, че министър Караджов погрешно трансферира отговорността към Комисия за защита на конкуренцията.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР