От днес над 190 служители от шест различни институции стартираха

...
От днес над 190 служители от шест различни институции стартираха
Коментари Харесай

Димитър Главчев разпореди: Започва обширна инвентаризация в данъчните складове на „Лукойл“

От през днешния ден над 190 чиновници от шест разнообразни институции стартираха инвентаризация на данъчните хранилища на „ Лукойл Нефтохим Бургас “ АД и „ Лукойл България “ ЕООД. Участват екипи от Агенция „ Митници “, Националната организация за приходите, Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ на Министерство на вътрешните работи, Главна дирекция „ Национална полиция “ на Министерство на вътрешните работи и Държавна организация „ Държавен запас и военновременни ресурси “. При нужда спомагателна поддръжка ще бъде обезпечена от Държавна организация за метрологичен и механически контрол.

Разпореждането за осъществяване на инвентаризацията е на министър-председателя Димитър Главчев за инспекция на физическите наличия на енергийни артикули, измежду които биоетанол и биодизел. Продуктите са съхранявани в разнообразни области на страната, в това число София – град, Софийска област, Стара Загора, Варна, Русе, Пловдив и Бургас.

Контролните дейности ще продължат до привършване на инвентаризацията във всички обекти. След довеждане докрай на процеса ще бъдат събрани и оценени данните, с цел да се подсигурява сходството на регистрираните количества с нормативната уредба по член 74-чл. 76 от Правилника за използване на Закона за акцизите и данъчните хранилища. Резултатите от инвентаризацията ще бъдат обществено оповестени, като по този метод ще се усили прозрачността и ще се обезпечи подобаващият контрол над значими енергийни запаси в страната.

Търговски вериги и Сдружението за съвременна търговия упорстват за несъгласие на законопроекта за надценка на хляба

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР