Парите са най-голямото проклятие на естрадна звезда №1 у нас

...
Парите са най-голямото проклятие на естрадна звезда №1 у нас
Коментари Харесай

Васко Кеца изгорял с 3 милиона в пирамиди, данъчните го скъсват от проверки заради укрити доходи

Парите са най-голямото проклинание на естрадна звезда №1 у нас Васил Найденов. Цял живот любимецът на няколко генерации българи като че ли е предопределен да си пати поради финикийските знаци. На 3 пъти музикантът е на косъм на изгуби всичко, което е проработил през годините с почтен труд. Финансови пирамиди и банкрутирали банки гълтат спестяванията му. За похлупак изпълнителят на безконечния шлагер „ Адаптация ” е скъсван от данъчни инспекции, все едно, че е Брендо или някой различен мафиотски необут, научи HotArena. 

Кеца постоянно попада на мушката на Национална агенция за приходите поради укрити приходи преди 8 години. Тогава естрадната легенда имаше съществени главоболия поради недекларирани налози, само че отърва кожата с тлъсти санкции.  Финансите му към този момент са в изрядно положение, само че сензитивният артист още не е превъзмогнал резила, поради който го изкараха надали не най-големия дебитор в страната. В реалност нарушаванията му пред данъчните не били от шашми и финансови далавери, а направени от неведение. Вина за пропуските в данъчната му декларация имал немарливият му счетоводител. Данъчните създали инспекция на приходите му за 5 години обратно. След като били открити разминавания, Кеца си платил до стотинка всичко дължимо.

Изпълнителят на „ Казано почтено, всичко ми е наред ” има славата на най-комерсиалната звезда от 30 години насам, само че не пръска парите си за непотребни капризи. Найденов е вложил спестяванията си в 3 жилището на баровската улица „ Витошка ”. Единият от парцелите му е унаследен, а предходната година музикантът купи още два на същия етаж и стартира огромен ремонт, с цел да ги сплоти в един.

Още в зората на демокрацията Васил Найденов бе един от първите, ужилени от финансова пирамида . „ Аз съм специалист по банкрут на банки. Вложа ли парите си някъде и той банкрутира. Първият път не съумях да изгубя парите, защото ги трансферирах на доста мои сътрудници – на Стоянка Мутафова, Татяна Лолова и други актьори. Над 50 индивида бях строил, с цел да им трансферира парите. Имаше някаква сума, която ми беше обезпечена и ги разхвърлях на доста депозити. След това те ми ги върнаха ”, разказвал е   перипетиите си музикантът. Според източници от шоубизнеса, Найденов е изгубил над $500 000 при банкрута на Частна земеделска и капиталова банка на банкера Кирил Дунев. По тогавашния курс обаче излиза, че Кеца е олекнал с цели 10 милиона остарели лв., пресмятат движимости в занаята.

Последната му издънка бе във банкрутиралата КТБ . Певецът изгубил спестяванията си от 671 744 eвро, а не ги е избавил посредством цесия. Според мълвата, изпълнителят на „ Адаптация ” е съумял да подпише контракт за цесия с сдружение, което има заеми към банката и по този начин си е върнал парите. Това е изцяло законна процедура, която част от  вложителите използваха. Те трансферираха депозитите си на кредитополучатели против отбивка сред 30 и 50% от цената. Така и двете страни спечелили от схемата. За страдание, Васко Кеца не употребявал услугите на финансов съветник, който да му даде съвет по какъв начин да действа и заплетената обстановка с неговия милион не се развила наред. За негов шанс, изгубеният депозит в КТБ бил единствено част от активите на Васко Кеца. Музикантът имал и други пари, скътани за черни дни, написа " Уикенд ".

„ Много пари изгубих. Не желая да ги мисля, само че не мога да ги прежаля. Идва ми да взема една пушка и да трещя на направления и да нацеля който би трябвало. Те сами ще се гръмнат. Господ забавя, само че не не помни! Звучи доста имагинерно, обаче има неща в живота, които в никакъв случай не можеш да ги простиш. Не може все да бъдеш хитрец. Къде ще ги носят тези пари? Задават ли си въпроса по какъв начин минават през трупове и каква сила срещу тях витае по трасето? ”, изповядвал се е Васко Кеца.  
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР