Парите правят чудеса с един човек, отразяват се на неговата

...
Парите правят чудеса с един човек, отразяват се на неговата
Коментари Харесай

Преподобният Айк печелеше от дарения и проповядваше любовта към парите

Парите вършат чудеса с един човек, отразяват се на неговата религия и ясно демонстрират, че доларът постоянно ще е цар, освен това освен за нарушителите. Не е изненада, че в миналото Исус е изгонил търговците от храма, само че тази детайлност не е известна за преподобния Айк, който обича парите и в никакъв случай не се е страхувал от тях. Парите при него не са съперник на религията му. Нито един цент не може да нарани евангелието му, той просто ги обича. Ако има вяра, която не се схваща с парите, то религията е неприятна, само че не и парите.

Преподобният Айк в никакъв случай не е разбирал тези сътрудници, които не могат да понасят пари, само че постоянно желаят още и още. Има причина да четете тези редове, Айк живее пищно и щастливо, с помощта на даренията на своите миряни. Не стопира да споделя, че обича Бог, изключително когато седне в своята лимузина Ролс-Ройс. Съединени американски щати е една от първите страни, които вкарват свободата на религията и на практика всеки може да сътвори свое лично придвижване, привличайки миряни и създавайки лична теология. Това е и една от аргументите да виждаме едно съществено сектантско неразбирателство като „ Свидетелите на Йехова “. Само да напомним, че до този миг има няколко предсказания на Йехова, които би трябвало да трансформират света и нито едно от тях не се е сбъднало. Опиите на измамничество са пословични, само че преподобният Айк няма такива проблеми, той просто желае вашите пари и ще ги вземе.

Роден е като Фредерик Джоузеф Айкеренкоетър. Баща му също има някакви религиозни връзки, а фамилията може да се похвали с холандски и индонезийски корени. Айк става асистент-пастор при татко си, изучавайки теология в Чикагския Библейски лицей. Записва се във Военновъздушни сили на Съединени американски щати и по-късно се мести в Бостън през 1964 година и открива своя Чудотворен храм, преподавайки лекуване посредством религия. Той е бил непостижим в Бостън, оказал помощ е на хората да проходят, разрешава им да се излекуват от тежки заболявания, да прогледнат и да стартират да чуват. Всички тези вълшебен митове сигурно работят до безкрая, само че какво още можем да открием в тази посока.

Лечението на заболели е достойнство, само че не заплаща сметките, изключително откакто един човек не е дипломиран доктор и няма право да взима пари за тази си активност. След близо две години, Айк взема решение да замине за Манхатън и да стартира своята нова вяра „ Просперитетът в този момент “. Наема театъра в Харлем и стартира да продава билети, самият той си сменя и името, с цел да бъде преподобният Айк. Поставя авторско право върху името си и основава евангелие, популяризира материали и най-после стартира да цялостни залата си.

Канят го и в разнообразни радио излъчвания, където изяснява за силата и смисъла на религията, а по-късно демонстрира и какво в действителност е предстоящо от един човек. През 1969 година заплаща сумата от 500 хиляди $ за салон с 5000 места в Бродуей. През 0-те години има присъединяване в ефира, където демонстрира най-различни чудеса. Той е един от първите евангелисти, които намират място в ефира.

Скоро ще стартира да се облича в дизайнерски костюми, някои от тях ще бъдат черни, само че други ще бъдат оранжеви или даже розови. Това е преподобният, който не стопира да се хвали със своето благосъстояние и да се любува на даренията си.

Кара своите фенове да пишат писма, да споделят проблемите си и постоянно да бъдат великодушни в своите дарения. След това ще получат специфична дреха за молене, която могат да носят по време на работа и скоро чудото ще се насочи към тях. Всички отговори постоянно са идентични и няма никаква истинска посока, преподобният взима парите, принтира един отговор по образец и го изпраща назад. През 1972 година му е потърсена сметка и той разяснява проблема по следния метод:

„ Няма нищо повече от един и същи проблем. Искам да накарам човек да стартира да има вяра в себе си, това е моята цяла формула за ентусиазъм. Няма нищо друго. “

Айк прави нещо доста по-различно, той просто слага парите и религията на едно място, а по-късно печели от преподаване. През XIX век някои проповедници показват, че работата на един човек е да стане богат и нищо друго не е от голяма важност. След като миряни се насочват непосредствено към обирите – религията явно не е била характерна по отношение на благосъстоянията и метода на трупане – активността на определените е изменена. Мнозина не престават да считат, че Бог е директно привързан с парите и би трябвало да оказва помощ за трупането на такива, затова ще открием, че крайният резултат в действителност е специфичен.

 undefined

Айк прави комбинацията от визити и дарения, само че също по този начин употребява работата на доброволци, на които в никакъв случай не заплаща. Очевидно се оправя чудесно, изключително откакто може да се зарадва и да натрупа задоволително пари, с цел да може да си купи 12 Rolls-Royce лимузини.

Айк не е склонен, че всичко в Библията е истина, той счита, че има и положителни книги, само че не счита, че Свети Петър е прав, като декларира, че любовта към парите е корена на всичкото зло, тъй като коренът на злото е тяхната липса. Дори бедният най-после ще застане пред вратите на Свети Петър и няма да има $, с цел да го подкупи – да, това също е мнението на преподобни Айк.

През 90-те години се мести в Лос Анджелис и стартира нова активност, като се пробва да изкара пари от всичко, което му попадне. Не се отхвърля от единствената си красива пристрастеност и продължава да работи с цялостна мощ.

Неговата приказка завършва на 74-годишна възраст през 2009 година Оставя след себе си няколко милиона $, които сигурно биха могли да оказват помощ за подкупа към парадайса. Към това ще се прибавят и недвижими парцели за още толкоз. Най-важното е, че през цялата си кариера е вложил единствено и само в религията, до момента в който миряните влагат в него. Очевидно не е мъчно да се сътвори едно такова придвижване, изключително откакто има толкоз доста фенове в тази посока.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР