Парите на държавата за настаните бежанци са недостатъчни или неизплатени

...
Парите на държавата за настаните бежанци са недостатъчни или неизплатени
Коментари Харесай

Хотелиери: 40 лв. за бежанците не стигат, дори не ги изплащат в пълен размер

Парите на страната за настаните бежанци са незадоволителни или неизплатени в цялостен размер. От това се оплакаха огромна част от хотелиерите у нас. 

Десетки украински фамилии посрещнаха Великден в непознати домове, само че с молитва за мир и с признателност към родината ни. Вече два месеца Мария живее в България. Бяга с околните си от Украйна поради войната. На най-светлия празник благодари на Бог за помощта. 

" Отдаде ни се случай тук да отпразнуваме Великден. Много прекрасен празник. Много сме признателни на българите, че ни одобриха, че ни съчувстват за нашата неволя, че не се отхвърлиха от нас ", показа тя.
Мария е настанена в хотел. За всеки един емигрант страната заплаща по 40 лв.. Доста от хотелиерите, протегнали ръка се оплакаха, че не са получили цялостния размер помощ от страната. Други обясниха, че заложените от страната средства за бежанците са незадоволителни. 

" За 40 лв. ние би трябвало да им осигурим цялостен интернат плюс храна. Средствата не стигат ", разяснява притежателят на хотел Стоил Далевски. 
Голяма част от хотелите по морето оповестиха, че ще би трябвало настанените бежанци да изоставен в края на май. От министерството на туризма обявиха, че всички средства на хотелите за интервала от края на февруари до края на март са изплатени. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР