Парите на държавата не се разходват ефикасно и критиката на

...
Парите на държавата не се разходват ефикасно и критиката на
Коментари Харесай

Икономист: С пари властта гаси недоволството

Парите на страната не се разходват ефикасно и рецензията на бизнеса е основателна. Това съобщи пред БНР Георги Вулджев от Експертния клуб за стопанска система и политика (ЕКИП).

" Повишаването на заплатите на всички чиновници в държавния бранш, още веднъж съществено повишение на заплатите на учителите, вижда се доста ясно, че този вид покачване на разноските за личния състав в обществения бранш се прави по метод, който не приоритизира, не се прави оценка на въздействието на тази политика, в случай, че към този момент няколко следващи години се води тази политика ", сподели Вулджев.

Относно бранш " Образование " Георги Вулджев счита, че всичко, което прави страната, изисква пари. Парите се преразпределят през проектобюджета. Начинът на това систематизиране на парите демонстрира метода, по който страната има желание да прави политика през идната година. Когато се прави политика без изчерпателен разбор, хората разумно чакат, че няма да видят качествена промяна, а единствено количествени усъвършенствания, изясни икономистът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР