Парижката прокуратура е повдигнала обвинение в тероризъм срещу мъжа, нападнал

...
Парижката прокуратура е повдигнала обвинение в тероризъм срещу мъжа, нападнал
Коментари Харесай

Парижката прокуратура предяви обвинения срещу мъжа, нападнал миналата седмица военен патрул


Парижката прокуратура е повдигнала обвиняване в тероризъм против мъжа, нападнал предходната седмица боен патрул наоколо до основната метростанция "Шатле ле Ал" във френската столица. Това разгласи Агенция Франс Прес, базирайки се на свои източници.

Според тях 39-годишният мъж е упрекнат в опит за ликвидиране с терористична цел. От организацията акцентират, че индивидът не е бил регистриран до момента в нито една от полицейските бази данни, в това число и в описите за престъпно проявени нарушители или склонни към екстремизъм и тероризъм лица. Въпреки това, по време на разпита си, той е признал, че съзнателно е желал да убие френски военни, борещи се против тероризма.

БГНЕС напомня, че офанзивата бе осъществена в туристическия регион на Париж на 15 септември тази година. Тогава мъжът, въоръжен с нож, атакува патрулиращите военни с крясъци "Аллах акбар", само че беше в точния момент обезвреден. Това бе седмия опит за ликвидиране на военнослужещите, участващи в огромната национална интервенция "Сентинел", която започва през 2015 година след поредицата атентати в страната и най-много - след нападението против редакцията на седмичния комичен вестник "Шарли Ебдо". /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР