Париж. САЩ не трябва да задължават членовете на НАТО да

...
Париж. САЩ не трябва да задължават членовете на НАТО да
Коментари Харесай

РИА Новости: Франция призоваха САЩ да не натрапват своето въоръжение на страните от НАТО

Париж. Съединени американски щати не би трябвало да задължават членовете на НАТО да купуват оръжията им, съобщи френският министър на въоръжените сили Флорънс Парли в изявление за Journal du Dimanche, представена от РИА Новости .

" Не би трябвало да позволим петият член на Устава на НАТО, който задължава членовете на алианса да поддържат взаимност, да стане F-35 под напън от Вашингтон, който ще ги принуди да купуват американско оръжие ", сподели Парли.
Признавайки, че Съединени американски щати са значим състезател в НАТО, министърът акцентира, че самият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп приканва европейските страни да поемат отговорност за своята сигурност.

В същото време тя означи, че Европа „ няма военни механизми, които биха били в сходство с нейната икономическа и политическа мощ “.
Според нея построяването на самостоятелна суверенна позиция не е бърз развой. Това обаче не би трябвало да слага пред членовете на Европейски Съюз избор сред суверенна Европа и Трансатлантическия Алианс. Напротив, те би трябвало взаимно да се укрепват.
В допълнение Парли сподели, че гарантирането на сигурността в Европа е невероятно без поддържане на разговор с Русия.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР