Париж подкрепя усилията на Renault да изгради своя бизнес чрез

...
Париж подкрепя усилията на Renault да изгради своя бизнес чрез
Коментари Харесай

Франция подкрепи Renault заради слуховете за сливане със Stellantis

Париж поддържа напъните на Renault да построи своя бизнес посредством софтуерни партньорства. Френското държавно управление продължава да поддържа тактиката на Renault Group да остане независим производител на коли с няколко индустриални и софтуерни партньорства, сподели източник от финансовото министерство на фона на известията, че се изследва сливането на Renault със Stellantis.

Италианският всекидневник Il Messaggero заяви в неделя, че френското държавно управление, което е най-големият акционер на Renault и също има дял в Stellantis, изследва проектите за обединение сред двете групи. Запитан за позицията на държавното управление по отношение на тактиката на Renault, източникът във вторник сподели, че " няма смяна ". Председателят на Stellantis Джон Елкан отхвърли в понеделник, че автомобилният производител има проекти за обединение, в отговор на спекулациите в пресата за обвързване с Renault, които отхвърлиха коментар.

Правителството през цялото време поддържа тактиката на основния изпълнителен шеф на Renault Лука де Мео за създаване на ново основано във Франция електрическо и софтуерно поделение, наречено Ampere, дружно с наследения мотор на Renault с вътрешно горене и хибридния бизнес.

Въпреки че признава, че Renault няма мащаба и ресурсите на съперниците си, държавното управление също поддържа напъните на компанията да построи връзки оттатък обичайните си съдружници Nissan и Mitsubishi, като откри партньорства с Geely, Saudi Aramco, Гугъл и Qualcomm. Със своята стойност на фондовия пазар от към 10 милиарда евро (10,7 милиарда долара), макар усъвършенстваните финанси, Renault постоянно се цитира на финансовите пазари като евентуална цел за усвояване.

Решението на групата предходната седмица да анулира първичното обществено предложение на Ampere още веднъж разпали сходни клюки, които се появиха преди този момент след напускането на групата през 2022 година от Русия, вторият й максимален пазар след Франция по това време.

Stellantis е една от най-печелившите групи в промишлеността и има пазарна капитализация от над 85 милиарда евро, когато се вземат поради некотирани акции. Stellantis е артикул на сливането през 2021 година сред френската група PSA и Fiat Chrysler Automobiles, с марки като Fiat, Peugeot и Jeep. 14-те марки на Stellantis включват още Citroen, Jeep, Opel и Alfa Romeo.

Преди основаването на Stellantis, Renault изглеждаше на прага на обединение с Fiat Chrysler през 2019 година, проект, който беше анулиран в последния миг заради възраженията на Nissan.

Дискусията за сливането в италианските медии беше подхранвана от забележките на изпълнителния шеф на Stellantis Карлос Таварес предходната седмица. Той сподели, че възходът на китайските производители, напъните на Европейския съюз за последователно унищожаване на моторите с вътрешно горене и скъпите нови контракти на синдиката на Обединените автомобилни служащи са измежду факторите, подхранващи по-големия капацитет за сливания и придобивания.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР