Паричният орган на Хонгконг (HKMA) не включи алгоритмичните стабилни монети

...
Паричният орган на Хонгконг (HKMA) не включи алгоритмичните стабилни монети
Коментари Харесай

Хонгконг не включи алгоритмичните стабилни монети в регулаторната си рамка

Паричният орган на Хонгконг (HKMA) не включи алгоритмичните постоянни монети в регулаторната си рамка и ще изисква от всички емитенти на постоянни монети да поддържат стойностите им с базови аварийни активи когато и да е.

На 31 януари HKMA разгласява заключението от консултациите към документа за разискване на крипто и постоянни монети, обобщавайки противоположната връзка от 58 подадени мнения.

В обобщението си регулаторът акцентира формулата за основан на риска и еластичен метод, който е нужен за крипто бранша.

Паричният орган има намерение да създаде цялостна регулаторна рамка за постоянните монети, учредена на правилото на цялостно застраховане и назад изкупуване по номинал. HKMA също по този начин ще ограничи сдруженията да се отклоняват от главната си активност. В документа се дава образец с операторите на портфейли, на които няма да бъде разрешено да се занимават с разпределяне на заеми.

Въз основа на процеса на съвещания се чака регулаторните ограничения да бъдат признати през 2023/2024 година под формата на ново законодателство или промени на съществуващите закони.

Според информацията приоритет ще бъде регулирането на постоянните монети, които претендират за отпратка към една или повече фиатни валути.

Новият развой на лицензиране ще бъде наложителен както за емитентите, които реализират активността си директно в Хонгконг, по този начин и за тези сдружения, които оферират продуктите си на хонгконгската общност.


 


Стабилни монети, които получават цената си въз основа на арбитраж или логаритъм няма да бъдат одобрявани, защото притежателите на такива монети би трябвало да могат да ги осребрят в референтната фиатна валута по номинал в границите на рационален период.

Тъй като регламентът ще се концентрира върху областите на издаване, ръководство и стабилизиране, някои от дейностите, свързани със постоянни монети може да не бъдат обхванати в регулаторната рамка на първичния стадий.

Сред тях са закупуването или размяната на постоянни монети с фиатна валута, издаването на дебитни/кредитни карти за криптoвалути и действия, свързани с банкомати или магазини за продан на криптоактиви.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР