Пърхотът е много нашумял проблем, свързан със скалпа, и засяга

...
Пърхотът е много нашумял проблем, свързан със скалпа, и засяга
Коментари Харесай

Витамините, които могат да ви помогнат да се избавите от пърхота

Пърхотът е доста нашумял проблем, обвързван със скалпа, и визира милиони хора. Той освен може да аргументи стеснение, само че и много сериозен дискомфорт. Сърбеж, лющене, изсъхнал или лоен скалп, раздразнение са единствено част от признаците на това кожно заболяване.

За да разберете по какъв начин да се справите вечно с проблематичния пърхот, е добре да сте наясно, че това е единствено външен сигнал за погрешно действие на тялото. Белите люспи и пърхотът сами по себе си като заболяване на практика не се развиват, а са съпътстващ различини болести признак.

Периодично пърхот по главата и себорея може да се появят както при мъже, по този начин и при дами. Понякога честите национални и домашни средства (отвари, сода, оцет и т.н.) няма да оказват помощ да се преборите с пърхота трайно и дефинитивно. Освен това неналичието или неправилният избор на лекуване може да докара до развиване на съществени дерматологични проблеми на скалпа. Много постоянно себореята се трансформира в продължителен проблем и по този начин става още по-сложно оправянето с появяването на сърбеж и люспи.

Ако с гореща вода изплаквате вашата коса, също има риск от поява на пърхот. При опция избягвайте да сушите къдриците си със сешоар и да ги навивате с маши. Понякога казусът поражда след потребление на избран шампоан. Когато избирате верния артикул, обърнете внимание на съществуването на лаурил и лаурет сулфати в състава им.
Хитри способи да се оправим с пърхота
Защо се появява пърхотът? Пърхотът може да се дължи на доста фактори - постоянно е невероятно да се разпознават обособени аргументи. Все па...

Диагностика

Диагностиката се прави в медицинските центрове по трихология и дерматология. Най-лесният метод е видеодиагностика. Методът употребява специфични устройства, на които трихологът изследва епидермиса на скалпа в повишен мащаб. Изображението се трансферира на екрана. Видеодиагностиката ще спомогне за определянето на типа на пърхота и ккаво лекуване е належащо.

Важни витамини за унищожаване на пърхота

Когато се появи пърхот, в тялото ви може да липсват следните витамини:

·        Витамин В3. Нормализира локалното кръвообращение в скалпа, дава отговор за пигмента, придаващ цвета на косъма.
Kак да се оправим с пърхота бързо и дейно
Пърхотът е неприятно заболяване, което визира няколко милиона хора. Въпреки че е доста досадно, можете да се борите освен с употребен...

·        Витамин В5. Лекува незначителни кожни лезии, облекчава ги от лющене, сърбеж, предизвиква бързата регенерация.

·         Витамин В6. Отговаря за липидния метаболизъм в организма. При неговия недостиг постоянно се появява сухота на кожата.

·        Витамин В9. Подобрява общото положение на кожата, защищава я от въздействието на разнообразни отрицателни външни фактори.

·        Витамини В1 и В12. Те имат общооздравителен резултат върху скалпа. Може да бъдат употребявани  вътрешно и външно. В комплексите против пърхот би трябвало да участват цинк, селен и сяра.

·        Аскорбиновата и фолиевата киселина укрепват имунитета на пациента, техният банкет оказва помощ за изцеление на пърхота. Витамин С се намира в цитрусовите плодове, касис, а витамин В9 в пресните билки, зелето, спанака.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР