Парфюми менте заливат пазара. Това лято митничарите са задържали над

...
Парфюми менте заливат пазара. Това лято митничарите са задържали над
Коментари Харесай

Ударно продават фалшиви парфюми и козметика, как да ги различим

Парфюми менте заливат пазара. Това лято митничарите са задържали над 6 млн. подправени артикули – огромна част от които са фалшификати на международни марки в козметиката. Ментетата се продават главно в интернет и примамват потребителите с атрактивни цени. Ръст на подправените парфюми, гримове и кремове, демонстрират инспекциите и на инспекторите от патентното ведомство, споделя " На твоя страна " по Нова телевизя.
 
От началото на лятото всеки месец митничарите задържат приблизително по 2 млн. подправени артикули – като единствено през септември на границата са спрени 18 колета с над 80 000 артикули менте – измежду които и близо 36 000 опаковки подправени парфюми, импорт за България. Козметиката влиза в топ четири на фалшифицираните артикули, които управляващите на границата конфискуват. Парфюмите менте имитират водещи международни марки, оферират се на атрактивни цени и се пласират до потребителите най-много посредством онлайн търговия. Най-често пътят им до комерсиалната мрежа у нас стартира от Турция, Хонконг, Китай, Иран и Индонезия. От патентното ведомство също регистрират растеж на подправената козметика, която доближава до пазара.

Преди дни Марина Тачева поръчва обичан парфюм през интернет. Според офертата - на международна козметична марка. Още при първите дни, в които употребила продукта обаче - остава неприятно сюрпризирана. „ Първо, че е малотраен. Получи се зачервяване на кожата. Ароматът е никакъв ”, показва Марина Тачева, консуматор.
 
Офертата била с атрактивна цена и голяма отстъпка. Но качеството не съответствало на оригинала. „ Просто са несъизмерими цените на една марка, която е международно одобрена, и на цена, която се предлага в мрежата. Колкото и да е понижена, не може да звучи действително. Това е като виното, което си купуваш – по-евтино, само че се оказва, че в него няма грозде ”, показва Марина.
 
Така тя схваща, че е попаднала на парфюм-менте. Подобни сигнали от излъгани с подправена козметика безусловно заливат форумите в интернет.

Продават ни подправени артикули в интернет

Все повече сигнали за козметика-менте доближава и до вносителите и търговците на истинските козметични марки у нас.
„ Имаме сигнали от консуматори, които са употребили подправена козметика. За страдание с последствия. Говорим за бяла козметика, парфюми главно, грижа за кожата – за жалост там последствията за потребителя са най-видими. Нито един артикул не е български, главно от трети страни – от Далечен Изток, през Турция ”, показва Гергана Андреева от Българска национална асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика.
 
 istock istock
Според сектора – фалшификаторите стават все по-изобретателни, а ментетата все по-опасни за потребителите. „ За страдание това са артикули, които не дават отговор на главните условия за сигурност на козметични артикули. Съдържат съставки, които не са позволени или са по-големи концентрации, водят до разнообразни проблеми ”, твърди Андреева.
 
Все повече от клиентите на този козметичен салон идват тук за консултация откакто са попаднали на некачествени фалшификати на артикули за здраве и хубост, които употребяват всеки ден.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР