Паразитни реплики, произнесени непосредствено преди включване на живо в bTV

...
Паразитни реплики, произнесени непосредствено преди включване на живо в bTV
Коментари Харесай

Свободна Европа: Как реплика на журналист от bTV, извадена от контекст, се превърна в новина

Паразитни реплики, произнесени директно преди включване онлайн в bTV Новините на Канна Рачева, предизвикаха офанзива против журналистката и малкия екран от политически деятели и медии,  написа " Свободна Европа " .

В сряда Канна Рачева се включи, с цел да покаже митинга пред Съдебната палата в столицата. Тя разгласи видеоматериал и незабавно след края му се появи още веднъж на екран за обобщаващи думи. Точно тогава се чу репликата: “Аз за митинги в чужбина не знам. Ще си измисля ”. Включването приключи с думите “Доста хора са се събрали на митинги и в главните градове на Централна и Западна Европа ”.

Вестник “24 часа ” беше измежду първите, които трансфораха в вест репликите на Канна Рачева. Малко преди 20 часа изданието разгласява информация със заглавие “Канна Рачева по bTV онлайн: Аз за митинги в чужбина не знам, ще си измисля ”.

Новината беше публикувана в границите на 30 минути в редица групи, подкрепящи ГЕРБ, както и от политици. Сред първите, които реагираха в обществените мрежи беше пиарът на ГЕРБ Никола Николов с коментар: “Новият слоган на bTV Новините - измисли си го! Вижте и чуйте! ”.

Заместник-министърът на районното развиване Николай Нанков написа: “Така де. То да беше единствено тази измишльотина… ”. Депутатът от ръководещата партия Десислава Атанасова разгласява пост: “Измисляне на митинги. Божков тв/информиран... един Бабикян разлика ”.

“Гафът ” беше разпространяван и от групата “Българските тираджии ”, както и групата за “Подкрепа за основен прокурор Иван Гешев ”. С гражданска позиция излезе и попфолк изпълнителката Преслава, която разгласява измежду феновете си въпроса “Свобода на словото или на лъжите? ”.

Канна Рачева изясни с пост във Facebook, че “по време на жива връзка постоянно не знаем по какъв начин да си приключим изреченията, чакаме информация до последно. И довечера, до момента в който се прецизирах с продуцента, не знаех никакви детайлности за митингите в Централна и Западна Европа и нямах концепция какъв ще е финалът на моята жива връзка ”. Тя посочи, че това са естествени неща и че “не се постанова да изяснявам дали „ си изобретявам “ информация или не… ”.

Директорът на “Новини и настоящи излъчвания ” в bTV Венелин Петков също реагира със статус и колаж във Facebook. “Един маркуч, доста дюзи, същата кафява течност. По инфлуенсърите ще ги познаете ”, написа Петков.

Атаката против Канна Рачева идва дна фона на засилен напън върху малкия екран, в която тя работи.

През май министър председателят Бойко Борисов два пъти нападна публицисти от бТВ. Първо в средата на май той назова малкия екран „ Божков ТВ “, а по-късно се скара на репортерка поради заложен въпрос. От малкия екран излязоха с позиция, в която дефинираха изявленията на Борисов като „ погрешни изказвания “.

В началото на юни Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) образува производство за инспекция на вероятно нарушаване, осъществено от " бТВ Медия Груп ". От комисията ревизират дали малкия екран е престъпила общата възбрана за нелоялна конкуренция във връзка на контракт с Българския състезателен тотализатор.

Сигналът беше подаден през май от притежателя на конкурентната Нова телевизия Кирил Домусчиев, който също обществено атакува бТВ. От антимонополната комисия обаче показват, че в сигнала си той се базира на уеб страницата „ Блиц “, който официално не е благосъстоятелност на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, само че следва публицистичната политика на неговите издания.

В същата седмица ръководителката на държавната осведомителна работа Севделина Арнаудова съобщи, че предприемачът с повдигнати над 18 обвинения Васил Божков е посещавал офиса на ГЕРБ дружно с изпълнителния шеф на бТВ Флориан Скала. Там те са провели среща с Борисов. От бТВ потвърдиха за такава среща, която се е състояла по време на договарянията сред малкия екран и Божков за рекламен контракт с „ Национална лотария “.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР