Парадоксално, но факт. Вместо улицата да се владее от опозицията,

...
Парадоксално, но факт. Вместо улицата да се владее от опозицията,
Коментари Харесай

Социолог: Обикновено улицата е на опозицията, а у нас се случва точно обратното - тя е на управляващите

Парадоксално, само че факт. Вместо " улицата " да се владее от опозицията, тя е на ръководещите. А би трябвало да е тъкмо противоположното - протестиращата улица следва да е израз на опозоция на ръководството. 

Така разяснява настоящата политическа обстановка Боряна Димитрова, шеф на " Алфа рисърч ". Пред БНР тя акцентира, че последните социологически данни сочат, че има " усмиряване на растежа на " Възраждане ", което се дължи на " разделянето на ляво-русофилското пространство сред Българска социалистическа партия, " Български напредък " на Стефан Янев и " Възраждане ".

Друга ясна наклонност, забележима от социологическото изследване, е продължаващият декаданс на " ИТН ".

" Продължаваме промяната " пое неверен метод на търсене на обособени депутати, който не им донесе триумф, уточни тя и добави:

" Това е неправилна политическа тактика. Това беше образец на пожелателно мислене. Тезата, че е допустимо огромно болшинство от 140 депутати също е пожелателна. Нямаме никакви индикации, че е допустимо да се получи друга обстановка в идващ парламент. Възможно е Политическа партия да бъде още веднъж първа политическа мощ, само че с нежно болшинство пред втората, третата и с много фрагментиран парламент ".

Според социоложката оценката " Много добър 5 ", която сложи на държавното управление си премиерът Кирил Петков, е симптом, че на хоризонта се задават предварителни избори.

По думите на Боряна Димитрова политиците, правейки своите изказвания в този момент, би трябвало ясно да знаят, че след изборите ще би трябвало още веднъж да мислят за това какъв вид болшинства ще могат да бъдат направени:

" Защото зад тези болшинства стоят избран вид гласоподаватели. Колкото по-добре познават гласоподавателите си, толкоз по-адекватна може да бъде политиката им ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР