Пъпешът е задължителна лятна храна за мнозина, с освежаваща сладост,

...
Пъпешът е задължителна лятна храна за мнозина, с освежаваща сладост,
Коментари Харесай

Учени създадоха нов вид плод

Пъпешът е наложителна лятна храна за мнозина, с освежаваща наслада, която повдига настроението по обяд.

Сега обаче фермерите прибавят изострен усет, от който не сте подозирали, че имате потребност, като пуснаха на японските пазари напълно нов " Лимонов пъпеш ", оповестява „ Дейли мейл “.

Подходящо нареченият плод е резултат от кръстоската на пъпеш и лимон, което основава неповторим усет на " дълбока наслада " с кисел привкус. Той има познатата форма и външен тип на пъпеш, само че изцяло изключва типичните зелени линии и има извънредно бяла сърцевина.

Въпреки че е доста по-малък от типичния пъпеш, HBCNews твърди, че лимоновият пъпеш се продава на умопомрачителната цена от 3218 йени или 23,30 $.

Лимоновите пъпеши ще се оферират за малко време, като до края на август ще бъдат продадени единствено 3800 броя в Сапоро, Хокайдо.

Продуктът се " характеризира със мощна наслада с лека киселинност, която го прави да наподобява на лимон ", разказват основателите от Suntory. " Сочният пъпеш с бяла вътрешност е апетитен и в никакъв случай няма да се уморите да му се наслаждавате. Ако го нарежете и охладите добре, преди да го изядете, салдото сред киселинност и наслада ще изпъкне още повече. Идеален десерт за горещото лято с освежаваща киселинност “.

Уникалният нов артикул на Suntory е отгледан в пет ферми в град Фурано - регион, който е прочут с производството на пъпеши в цяла Япония. Не е ясно по какъв начин тъкмо фермерите са се заели с производството на лимоновия пъпеш, само че в по-общ проект хибридите на културите постоянно се основават благодарение на техники като кръстосано опрашване. Това значително се отнася до процеса на използване на прашец от едно цвете към репродуктивната част на друго. По този метод фермерите имат опция да приспособяват характерностите на културата, в това число цветовете и устойчивостта на вредители.

HBCNews снима шепа клиенти, които за първи път пробваха лимоновия пъпеш, когато той се появи на японските пазари.

Един от тях съобщи пред изданието: " Наистина е ободрителен. Харесва ми “.

Друг добави: " Има добър баланс сред сладко и кисело. Това е идеалният плод за парещ ден. Мога ли да опитам още един? “

Японското създание се появява единствено година откакто бели ягоди се появиха в Обединеното кралство в супермаркетите M&S. Макар че това не е напълно нов плод, тези " перлени ягоди " също са създадени в Япония, откакто семена от бели плодове са кръстосани с обичаен вид на плода. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР