Папата проведе телефонен разговор с украинския президент Владимир Зеленски, съобщи

...
Папата проведе телефонен разговор с украинския президент Владимир Зеленски, съобщи
Коментари Харесай

Телефонен разговор между папата и Зеленски: дълбока болка за войната

Папата организира телефонен диалог с украинския президент Владимир Зеленски, заяви шефът на пресцентъра на Ватикана Матео Бруни.

Разговорът се състоя, до момента в който не престават да идват трагични вести от военния фронт и сраженията по улиците на Киев. На Франциск – оповестява в туит украинското посолство при Светия трон – президента изрази „ най-дълбоката си тъга за трагичните събития, които се случват в страната ни “. За втори следващ ден, папата употребява украинския и съветския език в акаунта си в Twitter @Pontifex, с цел да каже изрично своето не на войната: „ Исус ни научи, че на дяволската повърхностност на насилието се дава отговор с Божиите оръжия, с молитва и пост. Нека Царицата на Мира пази света от безумието на войната “.

Туитовете с облика на Христос на кръста са съпроводени от хаштаговете #PregiamoInsieme и #Ukraine и ни съпровождат до деня на поста и молитвата за мир в Украйна, разгласен от Франциск за 2 март, Пепеляна сряда.

На 25 февруари, в туитовете на украински и съветски език Франциск употребява думите от енцикликата Fratelli tutti: „ Всяка война оставя нашия свят по-лош, в сравнение с го намира. Войната е неуспех на политиката и човечеството, срамна капитулация, проваляне пред силите на злото.” Отново на 25 февруари в утринните часове Франциск пожела да изрази загрижеността си за спора в 30-минутен диалог, посещавайки персонално посолството на Руската федерация при Светия трон. /БГНЕС и Ватикан нюз
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР