Папагалите от вида Александър са две основни разновидности, наричани за

...
Папагалите от вида Александър са две основни разновидности, наричани за
Коментари Харесай

Размножаване на папагал Александър - какво трябва да знаем?

Папагалите от типа Александър са две съществени разновидности, наричани за изясненост огромен и дребен Александър поради една от отличителните им черти - размера.

Размножаването на папагали от типа може да се преглежда в 2 посоки - главната им среда и в плен. Информацията по какъв начин се развъждат в своите местообитания е потребна, с цел да стане допустимо това и в домашни условия.

Големият Александър в естествени местообитания има размножителен сезон от ноември до април месец. В гнездото нормално женският папагал снася от 2 до 4 яйца, които мъти 28 дни, като процесът на мътене стартира след снасяне на второто яйце.

Малките папагалчета се излюпват едно след друго и първоначално са изцяло подвластни от родителите си, само че след към 2 месеца към този момент имат перушина, а сред третия и четвъртия си месец са независими.

Малкият Александър има сходни особености при гнездене. Образуваната фамилна двойка е непрекъсната, женската снася от 2 до 6 яйца. Инкубационният интервал трае от 18 до 26 дни. Те поставят същите грижи за дребните като огромните Александровци.

Размножаването на папагали Александър от двете разновидности в домашни условия е допустимо. Необходимо е да се изберат млади и здрави птици, които да образуват двойка. За нея стопанинът би трябвало да сътвори нужните условия като конфигурира обособена кутия за люпилня в по-закътано място в кафеза, с цел да имат усамотение птиците.

Храненето на Александър през интервала на ухажване и към снасяне на яйцата би трябвало да бъде доста постоянно, с обилие на хранителни субстанции, тъй като родителството лишава доста сила и сили от птиците.

 Папагал Александър Снимка: furbymama/pixabay.com

Осигуряването на мира е второто по значимост изискване, с цел да се реализира размножителният развой при папагалите Александър. Птиците стават в този интервал доста нервни и в случай че бъдат безпокоени непрестанно или в случай че яйцата им бъдат пипани и размествани може да ги стъпчат. Същото може да се случи и с новоизлюпените пиленца. Папагалите може даже да изоставят гнездото.

След като дребните се излюпят, към храната на папагалчетата би трябвало да се добави твърдо сварено яйце и още веднъж да се подсигури задоволително висококалорична храна, с цел да могат да изхранят своите дребни. Нуждата от прясна вода също е условие, за което би трябвало да се следи непрестанно.

След като дребните пораснат и папагалите престанат да посещават гнездото и да спят в него, то би трябвало да се прибере от стопанина и клетката да се почисти добре.

Търсите ли си пернато за домакински любим? Вижте тези разгласи и цени за папагали!

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР