Папагалът Пепо от рядката порода Зелена амазона“, който беше откраднат

...
Папагалът Пепо от рядката порода Зелена амазона“, който беше откраднат
Коментари Харесай

Намериха папагала, откраднат от добричкия зоопарк

Папагалът Пепо от рядката порода „ Зелена амазона “, който беше откраднат от Центъра за отбрана на природата и животните на 4 против 5 декември с влизане с щурм, е открит и към този момент се намира в дома си.

След подаден сигнал от гражданка на Добрич, екипи на полицията, на Зоопарка и на Пожарната са подхванали дейности и са съумели да проследят уплашената птица и да я върнат в дома й.

Папагалът е бил доста уплашен и се е наложила намесата на екип на Пожарната, с цел да може да бъде свален от високо дърво и спретнат. Той два пъти е изхвърчал и е кацнал на доста високо.

Накрая се е приютил на тераса на апартамент и е хванат. Ценната птица към този момент е под професионалните грижи на зооинженери от Зоопарка, с цел да може да преодолее напрежението и да се усеща спокоен. Папагалът „ Пепо “ ще продължи да радва дребни и огромни при визити в зооцентъра.

Община Добрич и екипът на Центъра за отбрана на природата и животните благодарят на всички, които помогнаха за спасяването на рядката птица. Необичайна кражба шокира работещите в Добричкия зоопарк. Жертвата бе 6-годишният папагал Пепо. -->

Птицата е от необичаен предпазен тип и има висока колекционерска стойност. На " черния пазар " сходен папагал може да доближи сред 3 и 4 хиляди лв., изясни шефът на Центъра за отбрана на природата и животните тогава.

Преди 3 години Пепо попада в зоопарка, откакто фамилията, което го отглежда, емигрира в чужбина. Говорещият папагал бил най-ценната птица. Въпреки денонощната защита, крадецът е съумял да преодолее двете порти на волиерата, като счупил катинара на първата, а по-късно разрушил и вратата на помещението, където екзотичните птици нощуват.

Задигнал папагала с клетката на канарчетата, като едното от дребните птичета останало в нея. Точно тази врата в Центъра не попада в обсега на охранителната камера. Зоопаркът се простира върху 160 дка и е мъчно да се обезпечи видонаблюдение на всички места.

След този случай обаче управата означи, че ще помислят за повече ограничения за сигурност.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР